dinsdag, februari 20, 2007

Fat Tuesday

Op verschillende plekken in Amerika wordt carneval gevierd; vooral in New Orleans, waar ze het Mardi Gras noemen. Het afgelopen weekend is daar flink gefeest en dat was volop in de nieuws omdat er voor het eerst sinds orkaan Katrina weer honderduizenden mensen op af zijn gekomen.

Ik heb het feest in New orleans nog nooit meegemaakt, maar wat ik erover hoor en lees, lijkt veel op carneval in Zuid-Nederland. Mensen verkleden, er wordt veel gezopen en er is een optocht met praalwagens. Typische dingen van New Orleans zijn de kleuren paars, geel en groen en de glitterende kralenkettingen. De kettingen worden vrouwen toegeworpen als ze hun shirt oplichten.

Vandaag is de laatste dag van Mardi Gras, Fat Tuesday genoemd. Vandaag is de dag voor Aswoensdag, het begin van de vasten. Op Fat Tuesday mag je nog een laatste keer schranzen.

Veel bars in San Francisco en omgeving hadden afgelopen weekend ook Marti Gras feestjes. Die hebben wij gemist, maar vandaag raakte ik alsnog in een feestje verzeild toen we met een klant nog even een biertje gingen drinken in een lokale kroeg.

Geen opmerkingen: