zondag, februari 25, 2007

Oscars

We zijn er dit jaar eens goed voor gaan zitten: de uitreiking van de Oscars. Ellen DeGeneres presentert de show dit jaar, een mijlpaal in verschillende opzichten. Tien jaar geleden ging de carriere van Ellen het slop in nadat ze het Amerikaanse TV-publiek vertelde dat ze lesbisch is. Ze had haar eigen comedyshow die kort na haar 'coming out' zijn populariteit verloor en van de zender gehaald werd. In tien jaar is er blijkbaar veel veranderd, want nu is haar faam groot genoeg (ze heeft haar eigen talk show) om de Academy Awards te presenteren.

De uitzending is van vijf uur tot half tien zodat de oostkust, waar het drie uur later is, ook kan meekijken. Het is echt een showprogramma met allerlei optredens, terugblikken en entertainment, heel anders dan wat je ervan in Nederland meekrijgt. Daar je zie vaak alleen een paar hoogtepunten, de toespraken van een paar winnaars. Er zijn vierentwintig reguliere Oscars, daarnaast is er de lifetime achievement award en een prijs voor iemand uit de fimindustrie die zich inzet voor een goed doel. Dit jaar zijn ook de eerste 'groene', oftewel energiezuinige Oscars.

Het is vast tot Nederland doorgedrongen dat Al Gore een van de winnaars was voor zijn documentaire-film 'An inconvenient truth. Voor de uitreiking was er veel speculatie over zijn aankondiging als presidentskandidaat, maar hij maakte er alleen wat grappen over met Leonardo di Caprio.

Het ziet er niet naar uit dat Barrack Obama, Hillary Clinton en John Edwards concurrentie van hem hoeven te duchten. Tussen deze Democratische presidentskandidaten is de strijd nu al volledig losgebarsten. Ook de Republikeinen hebben hun kandidaten, waarvan Rudy Giuliani en John McCain de meeste aandacht krijgen. Hoewel de verkiezingen pas in november 2008 zijn, en de voorverkiezingen in januari volgend jaar, zijn de kandidaten nu al dagelijks in het nieuws.

Ook dagelijks in het nieuws de afgelopen weken, waren Anna Nicole Smith en Britney Spears. Al een week of twee komen ze in letterlijk elke nieuwsuitzending voor. In het geval van Anna Nicole zijn de rechtzaken over haar befrafenis en de voogdij over haar dochtertje uitgebreid in het nieuws. Britney's nieuwe kapsel is door allerlei mogelijke experts geanalyseerd op TV en elke keer als ze maar iets doet, is dat op het nieuws. We weten dat dat ze zich voor de derde keer bij een afkickcentrum heeft ingecheckt, dat ze haar ex bezocht heeft en wat haar kindermeisje van haar vindt.

Geen opmerkingen: