vrijdag, november 03, 2006

Gevangenen

In Californie is er, net als in Nederland, een cellentekort. Voor dit probleem, heeft de staat echter een heel andere oplossing dan ons land.

In Nederland gaan veroordeelden vrijuit of krijgen alternatieve straffen omdat er geen vrije cel is. Twee gevangenen in een cel is omstreden. In Californie worden alle veroordeelden opgesloten, met overbevolking van de gevangenissen als gevolg. Hier zie je meer dan twee gevangen in een ruimte... De sportzalen staan vol met stapelbedden, soms met drie lagen. Ik denk dat er wel honderd mensen in een zaal wonen. Hieronder heb ik wat foto's neergezet om te laten zien hoe dat eruit ziet. Die heb ik gewoon van de website van de staat gehaald; het probleem wordt blijkbaar niet onder stoelen of banken gestoken.

De overheid heeft er een oplossing voor gevonden, al vinden sommigen het een doekje voor het bloeden. Vandaag was op het nieuws hoe gevangenen die zich hiervoor hadden aangemeld, naar een particuliere gevangenis in Tennessee verhuisd worden. Op TV was te zien hoe mannen on rode overals aan elkaar geketend een vliegtuig ingingen.Geen opmerkingen: