maandag, november 27, 2006

Chocoladeletters

Voor het hele kantoor had ik een flinke zak pepernoten meegebracht en voor mijn directe collega's chocoladeletters die ik in hun postvakjes heb gelegd. Ik moest ze natuurlijk wel even uitleggen wat dit snoepgoed te betekenen heeft en wie Sinterklaas is, want die kennen ze hier niet. Alhoewel... de Amerikaanse kerstman, Santa Claus, is afgeleid van onze Sint en wordt ook wel Saint Nicholas genoemd. Gelukkig is er informatie op het web te vinden die ik kon meesturen. Voor de ontvangers van de chocoladeletters had ik een klein Sinterklaas-gedichtje geschreven - in het Engels - dat ik per mail verstuurde. Ik kreeg een hoop leuke reacties.

You'll probably never meet
Sinterklaas and Black Pete
Every year they come
to the country that I'm from
That is because
we have no Santa Claus
We love Sinterklaas for his treats
He's the bearer of presents and sweets
He puts them in our shoes
together with a rhyme for clues
This Dutch tradition
sent me on a mission
I could not put it in your shoe
but there is Sinterklaas candy in your mail slot for you.

Net als ik, bezochten de meeste van mijn collega's familie of schoonfamilie afgelopen week. Sommige collega's reden helemaal naar Las Vegas (10 uur) en San Diego (8 uur) daarvoor. Op de terugweg hadden ze ook nog met allerlei files te maken, want heel Amerika was onderweg voor Thanksgiving. Ook waren er heel wat collega's, die met het vliegtuig waren gegaan, koffers kwijt. Dat is mij gelukkig niet overkomen; ik hoefde mijn bagage niet eens open te maken, dus de ewrtensoep, kaas en rookworsten zijn goed aangekomen.

Ik moest vandaag ook nog even met mijn bank bellen want die had mijn credit card geblokkeerd. Mijn uitgavepatroon was ineens anders (omdat ik in Nederland was) en als voorzorgmaatregel kon ik de afgelopen dagen ineens niet meer met de pas betalen. Ik ben er nog niet uit of ik dat goede dienstverlening vind...

3 opmerkingen:

Joep zei

Hopelijk heb je wel aangegeven
dat je broer heeft geholpen tot half zeven
al was de je moeilijk te vinden
heb je nu veel Amerikaanse vrinden
Een letter van chocola, puur of melk
in ieder geval een letter voor elk

Groet

Piet Joep

Christel zei

Helaas, dat ben ik vergeten
Waar mogelijk zal ik het alsnog laten weten.

Marleen zei

Big brother is watching you!