woensdag, april 05, 2006

WC

Wat ik nooit begrepen heb zo lang ik in Amerika kom, zijn de openbare wc's. In restaurants, bioscopen, winkels of op kantoor, als er meerdere wc-potten zijn, staan daar slechts dunne scheidingswandjes tussen die niet tot het plafond reiken en ook van onder open zijn. De deuren sluiten meestal slecht, laat staan dat ze goed op slot kunnen. De kieren zijn zo groot, dat je kunt zien wie er op de wc zit, als je zou willen. En iedereen kan horen wat er op de pot naast je gebeurt. En dat alles in een land waar de gemiddelde inwoner een stuk preutser is dan in Nederland. Snap je dat nou?

Op het werk hebben op ook zulke wc's en ik ben er nog steeds niet helemaal aan gewend. Een collega naast me horen plassen, of zij mij, daar zit ik niet mee. Maar als ik moet poepen, hoop ik altijd dat er niemand anders op de wc is. Iets meer privacy is dan toch prettiger... Dus dan is het hopen dat er niemand anders is.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Zijn de dames en heren wel gescheiden of is het gemengd??

Christel zei

Gescheiden natuurlijk!!! Als je als man een dames wc binnengaat, loop je de kans gearresteerd te worden.

Christel

P.S. Wie vroeg dat?

The Mrs. zei

In het hoofdkantoor van mijn bedrijf, waar minstens 30 mensen zijn, zijn er twee wc's, één voor de mannen, en één voor de vrouwen.
Van elkaar gescheiden door... Je raadt het al: een dunne scheidingswand die niet tot boven reikt.

Verschrikkelijk! ;)