zaterdag, april 29, 2006

Auto wassen

Sinds ik mijn auto heb, heb ik 'm nog geen een keer gewassen, dus hij was hoognodig aan een wasbeurt toe. Cindy had een wasstraat gezien niet zo ver van ons huis. Daar kan je je auto van binnen en van buiten compleet schoon laten maken. Zelf hoefde ik niets te doen, alleen mijn sleutel afgeven en betalen. Ik koos voor een vrij uitgebreid pakket dat 30 dollar kostte. Inbegrepen was een luchtverfrisser. Er was een lange lijst van geuren waaruit ik kon kiezen, waaronder 'new car smell'. Ik koos vanille. Vier mensen bekommerden zich om mijn auto en binnen een half uur waren ze klaar en was mijn auto weer als nieuw.

Luchtverfrissers voor de auto zijn hier populair... toen ik naar binnen ging om te betalen, zag ik een wand voor verschillende geuren in allerlei maten en vormen.

Daarna gingen we nog wat boodschappen doen in Colma, iets te n zuiden van San Francisco, omdat daar een winkels zijn die je niet in de stad hebt. Tegen vijfen hadden we zo'n honger dat we een hapje zijn gaan eten bij Sizzler. Ik was er nog nooit geweest, maar oor Cindy bracht het jeugdherinneringen boven. Bij Sizzler bestel als je binnenkomt - Cindy een hamburger met friet en ik een kalkoensandwich met gepofte aardappel. Vervolgens ga je langs de saladebar en kies je een tafel. Het eten komen ze aan tafel brengen. Het is zo'n typisch Amerikaans restaurant waar het om de kwantiteit gaat. Dat was ons ook al een beetje aan het publiek opgevallen. Het aantal mensen met overgewicht was niet van de lucht... Wij hadden aan een half bord genoeg.

Vandaag wordt niet alleen in Nederland Koninginnedag gevierd. Wij gaan zo ook nog naar een oranjefeest. Er is hier een groep Nederlanders die regelmatig borrels organiseert. Ik ben nog niet geweest, maar vandaag leek ons wel een leuke gelegenheid om daarmee kennis te maken. Leve de koningin!

3 opmerkingen:

joep zei

Met al die luchtverfrissers krijg je wel een raar beeld van die Amerikanen. Maar blijkbaar laat jij ook de nodige etensresten in je auto liggen.
Het lijkt erop dat komende week ook hier de lente daadwerkelijk gaat beginnen. Paulus Pietsma en consorten hebben het over temperaturen van 25 raden en meer. Wie weet. Onze tuin is inmiddels af. Alleen moet het gras nog wortelen.
Groet

Joep

Christel zei

Hier worden heel wat luchtjes verdoezeld... Veel plezier met het mooie weerr. Het was hier vandaag ook weer erg mooi.

Christel

Sasja zei

Het lijkt mij heerlijk zo'n vanille geur in mijn auto. Weet jij misschien een adres waar ik deze kan kopen? Verder over het onderwerp waar zit deze wasstraat. Zo'n goede service is natuurlijk fantastisch!