zondag, februari 19, 2006

Russian Hill

Om elf uur hadden we afgesproken met Kristy en Ron om te brunchen. We hadden hen nog nooit ontmoet, maar kenden hen via een collega van Cindy bij de bank. We hadden afgesproken bij Home, een restaurant in Cow Hollow, een van de wijken in San Francisco waar we nog niet eerder geweest waren. Het viel me meteen op dat de mensen er hipper gekleed gaan dan in onze buurt. Veel grote zonnebrillen en dure auto's. Het ligt dan ook verder naar het noorden, dichter bij de baai. Elke buurt heeft zijn eigen sfeer en eigen 'hoofdstraat'- in Cow Hollow is dat Union Street.

We hadden een hoop gemeen met Kristy en Ron; hij werkt in de PR bij Cisco en zij schrijft haar proefschrift over Zuid-Aziatische kunst. Ze hebben ruim twee jaar in Amsterdam gewoond, daarnaa een tijd in India en zijn nu snds een jar of twee in San Francisco. We hebben afgesproken een keer te gaan 'hiken' - ik weet geen goede vertaling in het Nederlands; wandelen omvat het niet helemaal...

Na de brunch zijn we gaan wandelingen de aangelegen wijk, Russian Hill , een 'city hike' door een deel van de stad met veel heuvels. Sommige straten waren zo steil, dat ze bij een bergwand eindigden, waar je als voetganger verder kon via een trap. Hier wat foto's:Huizen in Cow Hollow.


Uitzicht op Alcatraz.


We kwamen op dit paadje via een houten trap en deze route had zelfs een straatnaam.

Washington Square in North Beach waar we een stukje doorheen liepen.


Cindy aan de rand van Chinatown.


Tegen het einde van de wandeling zagen we dit uitzicht, met het Transamerica-gebouw rechts van het midden en de Bay Bridge links.

Geen opmerkingen: