donderdag, oktober 21, 2010

Tegenstanders

De mid-term verkiezingen zijn hier in volle gang. In minder dan twee weken vinden ze officieel plaats. Hier in California nemen Barbara Boxer en Carly Fiorina (voormalig CEO van HP) tegen elkaar op voor de senaatszetel en voor de goeveneurspost gaat de strijd tussen Meg Whitman (voormalig CEO van eBay) en Jerry Brown. In beide gevallen gaat het hard tegen hard, in de debatten, maar vooral ook in de spotjes.

Er worden miljoenen dollars uitgegeven aan spotjes - vooral de twee ex-CEO's hebben een rijk gevulde strijdkas omdat ze veel eigen geld in de campagne stoppen. Ze gaan niet alleen over de kandidaat zelf, elke kandidaat betaalt ook voor spotjes over de tegenstander. Aan het einde van zo'n spot moet gezegd worden wie het filmpje gefinancierd heeft, maar dat is meestal meteen duidelijk aan de hand van de beelden die gebruikt worden. Het zijn altijd foto's van de tegenstander die er moe, boos of gewoon lelijk uitziet. Hier zijn twee voorbeelden, maar er zijn er nog veel meer!

Dit is een spotje over Meg Whitman uit Jerry Brown's campagne:En dit is een spotje over Jerry, betaald door Meg:Geen opmerkingen: