maandag, oktober 11, 2010

Parkeerbeheer

Het kantoor van Flipboard is in 'downtown' Palo Alto. In het centrum hier is parkeren nog gratis, maar er is wel een tijdslimiet van twee uur. Je hebt hier alleen geen parkeerschijf; de manier waarop parkeerbeheer controleert of je de limiet overtreden hebt, is door op de achterband een kenmerk met krijt te plaatsen.

De parkeerpolite, ze worden hier 'meter maids' genoemd, rijden rond in kleine wagentjes. Eerst maken ze een ronde met krijt en twee uur laten komen de langs met bonnen. De krijt zit aan een stoffen bol die aan het uiteinde van een stok zit. De meter maid rijdt langs de auto's en strekt de stok uit bij elke geparkeerde auto. Je kunt dus zelf zien of je al gemarkeerd bent of niet.

Mijn collega's en ik die met de auto naar kantoor komen, verplaatsten onze auto elke twee uur. Ik geloof dat dat officieel niet mag, maar dat valt niet te controleren met deze methode. In Menlo Park, waar Ellerdale was, waren ze geavanceerder en werden de nummerplaten gescant. Daar betekende twee uur ook werkelijk twee uur. Geen gesjoemel.

Vandaag hoeven we onze auto's niet te verplaatsen want het is Columbus Day. Voor de meeste mensen geen vrije dag, maar voor ambtenaren en mensen in het onderwijs wel. na weken van mijn auto een paar keer per dag verplaatsen (en regelmatig bekeuringen krijgen voor het vergeten) is het heerlijk een dagje gewoon door te kunnen werken.

Geen opmerkingen: