maandag, oktober 04, 2010

Sausalito

Deze week heb ik meer Nederlands gesproken dan normaal, want Annerie en Marije waren hier op bezoek. Ze hebben de meeste tijd de omgeving zelf verkend, maar vrijdag ging ik met hen mee op stap. Ze hadden de Golden Gate brug nog niet gezien, dus we besloten daar overheen te rijden.

Helaas was het niet meer zo warm als eerder deze week toen het ruim 30 graden was, maar gelukkig hing de brug niet in de mist. Ik stelde voor een een stukje door te rijden naar Sausalito omdat het daar in plaats van een rillerige 16 graden, waarschijnlijk tegen de 25 graden zou zijn. En ja hoor.

Dat is een van de redenen waarom Sausalito een populaire plek is voor dagjesmensen uit San Francisco - dat zie je aan de grote hoeveelheid prullaria- en soevenierwinkeltjes. Ook is het een populaire plek om te wonen, al moet je er aardig welgesteld voor zijn om het te kunnen veroorloven. Het barst er van de kasten van huizen, al zie je dat niet op het eerste gezicht.

Sausalito ligt aan het water. Er is een jachthaven en er zijn ook woonboten. Je kunt vanaf de waterkant San Francisco zien liggen. Van dat uitzicht genoten we tijdens onze lunch.

Een van de huizen langs de straat waar wij de auto parkeerden.


Uitzicht op San Francisco


Een van de duurste prullaria-winkels in die ik ooit gezien heb

Geen opmerkingen: