dinsdag, augustus 04, 2009

Buckler

We hebben het er hier nog steeds over: het biertje dat Obama afgelopen week dronk met zijn vriend Henry Louis Gates en een politieagent uit de buurt van Boston. Vice-president Biden was er ook bij.

Er ging heel wat aan vooraf. Henry Louis Gates, een professor aan Harvard, werd in zijn huis gearresteerd. De politie ging naar zijn huis omdat er een telefoontje over een inbraak was binnen gekomen. Alleen Gates had daar niet mee te maken en was totaal verbaasd over het bezoek van de politie en de verdachtmaking. Hij werd uiteindelijk voor wanordelijke gedrag gearresteerd omdat hij niet genoeg respect voor de politie toonde.

Tijdens een persconferentie over de hervorming van de ziektekostenverzekering kreeg Obama een vraag over de arrestatie. In zijn antwoord beschreef hij de inval van de politie een stomme actie. Vervolgens stonden de media bol van die op opmerking en had niemand het meer over het zorgverzekeringsstelsel.

De agent zei dat hij gewoon zijn werk gedaan had, de professor vond dat hij op basis van zijn huidskleur verdacht was gemaakt en Obama werd door Rechts als racist betiteld. Mooie boel! Inmiddels doet Obama het minder goed in de peilingen. Het ligt voor de hand dat zijn tegenstanders dit uitbuiten en hem als racist willen positioneren (ze doen hier werkelijk alles om een politicus onderuit te halen), maar ook mensen in zijn kamp hebben wat vertrouwen verloren omdat hierdoor de steun voor de hervorming van het zorgverzekeringsstelsel afbrokkelt.

Obama's reactie was om de twee mannen voor een biertje in de tuin van het Witte Huis uit te nodigen en op die manier een nationaal debat over ras in Amerika te initieren.

Vervolgens gingen de nieuwsberichten over de merken bier die de heren kozen. Obama dronk een Bud Light. Biden, die nog nooit van zijn leven alcohol heeft gedronken, koos Buckler. Elke Nederland boven de 30 weet zich Buckler waarschijnlijk nog te herinneren.. dat bier dat Youp van 't Hek de nek om gedraaid heef tin Nederland. Hier geen Youp... dus wel Buckler.

1 opmerking:

Anoniem zei

Wist niet dat Buckler nog bestond! Ik dacht dat Heineken dit helemaal had afgevoerd. Leer ik weer bij... Groetjes, Heidi.