woensdag, maart 11, 2009

Cruise

Nooit gedacht dat ik nog eens ooit een cruise zou maken. Die manier van reizen heeft me nooit aangesproken. Naast dat het om massatoerisme gaat, waar ik een hekel aan heb, heb je ook te weinig tijd om de bestemmingen goed te bekijken... laat staan om de plaatstelijke sfeer op te snuiven. We hadden vaak maar driekwart dag om iets te doen of te bekijken en dan moesten we alweer terug zijn op de boot.

Ondanks dat een cruise-schip niet de beste manier van reizen is als je iets van de wereld wilt zien, heb ik een fantastische week achter de rug. Zo’n boot leent zich namelijk wel erg goed voor relaxen, feesten en het onmoeten van mensen. Ik heb het gevoel op zomerkamp geweest te zijn!

Cecelia, Heidi en ik konden het goed met elkaar vinden en maakten binnen de kortste keren vrienden met anderen. We trokken op met meiden uit steden aan de oost- en westkust.

Vooral ’s avonds trokken we met elkaar op. Soms zagen we elkaar ook overdag op het lido-dek van het schip waar twee zwembaden waren en vaak ook bij het eten. Het was heel gebruikelijk om bij elkaar aan te schuiven. Elke avond was er een voorstelling in het theater op het schip, muziek of cabaret, en een feest. Op vier van de avonden was er een themafeest: formeel, Mardi Gras, safari en gekke hoedjes. We hebben er enorm veel lol mee gehad.


Overigens, als Amerikanen zeggen dat ze gaan feesten, bedoelen ze zuipen. Als je zegt ‘I want to party’ impliceer je dat je dronken wilt worden. Er gingen op sommige avonden heel wat ‘shots’ doorheen...

Ook typisch Amerikaans is dat er elke avond wel een paar ‘line dances’ dedanst werden. De bekendste line dance in Nederland is waarschijnlijk de Makarena – je staat met z’n allen met je gezicht in dezelfde richting en doet dezelfde pasjes. Vervolgens draai je een kwartslag en beginnen de pasjes weer van voor af aan.

De populaire line dance van dit moment is de Cupid Shuffle. Sinds 18 jaar heb ik ook weer de Electric Slide gedansd, want die werd ook een paar keer gedraaid! Die was populair toen ik begin jaren ’90 au pair was in Massachussetts.


De eerste avond maakten we vrienden met Diana, Donna en Julie uit Seattle en Portland

Gekleed voor 'formal night'

Op de foto met Renee, Andrea, Cassandra, Karen, Brooke en Wendy

Met Heidi, Cecelia op pad naar het Mardi Gras feest. Mardi Gras is het carnavalsfeest van New Orleans
Sommigen hadden zich meer verkleed dan anderen

Heidi en ik

Cecelia en Andrea

Diana en ik

Met Cassandra

Met Diana en Heidi, klaar voor het gekke hoedjes-feest. Hier zijn we nog in onze hut

Heidi's verjaardag

Er waren vrouwen van alle leeftijden - tot aan 91 aan toe!


Eindelijk scheen de zon!

Op de laatste avond nog even op de foto met mijn reisgenoten

Tegen het einde waren we één grote familie

1 opmerking:

Anoniem zei

Begrijp nu dat je even wat anders aan je hoofd had dan bloggen. Ben op congres in Tilburg waar cityplanner van Irvine ten zuiden van LA liet zien, dat Irvine bijna enige stad in de regio was die nog net voor een gay huwelijk gestemd heeft. Sic!
Groeten, Jaap