dinsdag, maart 17, 2009

Bekeuring

Zojuist ben ik thuis gekomen van een etentje met een klant aan de zuidkant van Silicon Valley. Twee collega's reden mee, die ik op de terugweg bij kantoor afzette. We waren zo'n drie kwartier onderweg en hadden de muziek hard aanstaan toen ik opeens zwaailichten achter me zag.

Ik werd langs de kant gezet omdat ik te snel reed. Volgens de agent reed ik 83 waar 65 mijl per uur was toegestaan. En deze keer kwam ik er niet onder een bekeuring uit, zoals de vorige keer. Toen werd ik namelijk door de lokale politie aangehouden en nu door de Highway Patrol - die zien niets door de vingers.

Ik moest ook uitstappen voor een alcoholtest. Die hield in dat ik de vinger van de agent moest volgen met mijn ogen zonder mijn hoofd te bewegen. Volgens hem had ik niet te veel gedronken, al had ik een biertje op (wat ik ook eerlijk toe had gegeven). Als hij anders had geconcludeerd, was ik mijn rijbewijs een aantal maanden kwijt geweest. Vandaag is het St. Patrick's Day, de Ierse feestdag die hier groots gevierd wordt. Heel wat mensen zetten het op een zuipen op deze dag, dus het was begrijpelijk dat de agent me verdacht vond.

Ik kreeg een bekeuring voor het te snel rijden, maar weet nog niet wat die me kost. De agent legde uit dat ik dat in de komende weken van de rechtbank hoor. Blijkbaar gaat dat zo hier - de hoogte van de boete hangt af van de county en de onstandigheden. Het is mijn allereerste bekeuring voor te snel rijden in Amerika.

Mijn collega's vertelden dat mijn verzekeringspremie nu omhoog gaat, maar dat ik dat kan voorkomen door rijlessen te nemen en theorie-examen te doen. Dat kan tegenwoordig online dus dat ga ik binnenkort maar even onderzoeken.

3 opmerkingen:

denis zei

oei, ja dat gaat je meer verzekerings $$ kosten. Door traffic school te volgen kun je daar onderuit komen, anders blijft die overtreding ("moving violation") je een aantal jaar achtervolgen.Boete moet je nog steeds betalen. Alleen sommige counties doen de online traffic school. Ik heb dat gedaan toen ik in SF een cablecar inhaalde, die 4 km/u reed. Cablecars inhalen mag niet.

Anoniem zei

Is de VS niet erg wraakzuchtig jegens overtreders (the bad) en aardig voor the good? Hoeveel % zit er niet in het kasjot? Gr Jaap

Saskia zei

En die online traffic school kost je of een hele zaterdag , of gewoon 8 uur thuis verdeeld over de dagen dat jij wilt. En denk maar niet dat je er vlug doorheen kunt klikken want er zit een timer op iedere powerpoint slide. Dat viel mij toen ook vies tegen. Maar het scheelde wel verzekeringspremie. (kan trouwens maar 1x in de 1,5 jaar), en kost ook nog extra geld. Succes.