vrijdag, januari 09, 2009

Crunchies 2008

Terwijl de grootste beurs voor consumentenelectronica in Las Vegas op een einde loopt, vond in San Francisco vanavond de uitreiking van de Crunchies plaats. Deze awards zijn door vier prominente blogs afgelopen jaar in het leven geroepen en is een jaarlijks gebeuren aan het worden.

Samen met een teamgenoot en een contactpersoon van een van onze klanten ging ik erheen. De ceremonie vond plaats in het Herbst Theater, waar ik al eens eerder was geweest voor een klassiek concert. Je zou wellicht verwachten dat mensen in avondkleding komen naar een dergelijke gelegenheid, maar in de technologiesector ligt dat anders, met name in San Francisco en Silicon Valley. Veel mensen waren in spijkerbroek, sommigen in T-shirt en anderen hadden er een jasje bij aangetrokken.

Vooraf aten we met onze klant een hapje. We hadden hem nog nooit eerder in levender lijve ontmoet, omdat hij in Washington DC werkt. Hij vertelde dat de technologiesector daar veel kleiner is en uit twee delen bestaat: de nieuwe internet-startups en de oudere technologiebedrijven die zich over de overheid en de krijgsmacht richten. Sommige programeurs maken de switch en ontwerpen nu websites in plaats van computertrainingen om met wapens om te leren gaan.

Na afloop van de uitreiking (Facebook won de award voor beste internetbedrijf en de Nederlandse eBubby won in de categorie internationaal) was er een feest in het stadhuis aan de overkant van de straat - in indrukwekkende locatie. Naast de entree, waar een DJ muziek draaide, was er een ruimte waar je verschillende kansspelen kon spelen.

Als een van de sponsors liet Microsoft tafelcomputers zien op basis van hun Surface technologie.

Geen opmerkingen: