dinsdag, januari 06, 2009

Kerstverhalen

Terug op kantoor hoor ik de gebruikelijke verhalen over de feestdagen. Dan gaat het over familiebezoek en de daarbij gepaardgaande reisperikelen, want heel wat collega's waren in koudere delen van Amerika. Het was een paar weken geleden ook al op het nieuws te zien dat sneeuwstormen en reisdrukte voor annuleringen en vertraginging zorgde in de dagen voor de kerst, net wanneer Amerikanen veel vliegen.

Een van mijn collega's reisde naar haar broer in Jackson, Wyoming, via Salt Lake City waar ze strandde vanwege sneeuwstormen in Jackson. Toen ze de volgende dag weer naar het vliegveld ging, werd de vlucht een aantal malen uitgesteld en uiteindelijk afgelast. Dat gebeurde de volgende dag weer waardoor ze drie dagen in Salt Lake City in een hotelkamer heeft doorgebracht waar ze ook in haar eentje kerst heeft gevierd. Op kerst avond bestelde ze een flesje wijn en toen ze dat op eerste kerstdag opnieuw wilde doen, bleek er op die dag geen alcohol verkocht te worden. Salt Lake City staat bekend als een relgieus centrum en het verbaasde mijn collega niet dat er op zon- en feestdagen geen alcohol te koop is. Alleen had ze daar vantevoren helemaal niet bij stil gestaan!

Een ander collega heeft zich tijdens de kerstvakantie verloofd. Dat is ook heel gebruikelijk - de feestdagen zijn bij uitstek een moment om iemand ten huwlijk te vragen. Er hangt zelfs een zodanige een verwachting omheen, dat ik ook wel eens teleurgestelde collega's gehoord heb om dat ze tijdens de kerst niet ten hnuwlijk waren gevraagd.

Geen opmerkingen: