donderdag, januari 29, 2009

Blagojevich

De senaat van Illinois heeft vandaag unaniem besloten dat de goeveneur van die staat moet opstappen. De afgelopen twee maanden is goeveneur Blagojevich bijna dagelijks in het nieuws geweest... en in heel wat satirische programma's Het relaas begon toen er opnames van zijn telefoongesprekken boven water kwamen waarin hij de senaatzetel die Obama heeft achtergelaten wilde verkopen.

Ondanks dat iedereen kon horen zeggen dat de zetel minstens 100.000 dollar waard is, deed hij alsof zijn neus bloedde. Hij claimde dat hij nooit iets verkeerd heeft gedaan en dat hij het leven van burgers wil verbeteren. Maar dat kon niet voorkomen dat bij voor corruptie werd aangeklaagd. De rechtzaak moet nog voorkomen, maar daar heeft het parlement van Illinois niet op gewacht. Schijnbaar maakt hij er al een tijdje een potje van, want er waren in totaal 60 verschillende aanklachten van corruptie.

Blagojevich kwam de eerste drie dagen niet opdagen bij de hoorzittingen over zijn afzetting. In plaats daarvan was hij zo'n in elk TV programma te zien om zijn verhaal te doen. Hij houdt voet bij stuk dat hij zich alleen maar heeft ingezet voor de inwoners van Illinois, dat hij nooit iets verkeerds heeft gedaan en dat mensen niet te vroeg moeten oordelen. Uiteindelijk hield hij vandaag ook een dergelijk pleidooi in de staatssenaat... alleen over de aanklacht zelf zei hij niets.

Dat alles mocht niet baten en in de ogen van velen maakte hij zich alleen maar meer belachelijk. Als je het mij vraagt is hij het contact met de realiteit een beetje kwijt.

Geen opmerkingen: