vrijdag, december 26, 2008

Kerstdagen

Ik kijk terug op een leuke kerst! Dat had ik een paar weken geleden niet gedacht... veel mensen zijn ver weg op familiebezoek met de feestdagen, maar gelukkig waren er ook een aantal vrienden 'in town'.

De kerst ben ik goed en heel anders dan voorgaande jaren doorgekomen. Op kerstavond had Cathy me uitgenodigd om mee te gaan naar een feest van mensen in haar buurt. Ze woont al jaren in Pacific Heights en kent veel van haar buren, vooral die met hond want die komt ze dagelijks tegen in het park. Pacific Heights is een wijk met welgestelde bewoners, die in de volksmond ook wel een 'specific whites' genoemd wordt. De honorair consul van Nederland (ex-CEO van LaSalle Bank) woont ook in deze wijk bijvoorbeeld.

Wij waren duidelijk een van de jongeren in het gezelschap, maar dat mocht de pret niet drukken. Ik heb de hele avond alleen maar met interessante mensen gesproken. Dat begon al met de gastvrouw, Josie, die architect is. Later op de avond openbaarde ze ineens dat ze in haar jonge jaren in een meidenband heeft gespeeld en twee hits heeft gehad. Haar band, The Shortcuts, wordt klaarblijkelijk in de Rock 'n Roll Hall of Fame vernoemd als tijdgenoot van Elvis in zijn beginjaren.

Ook heb ik een tijd staan praten met
Marc, die chefkok is. Hij wordt door de groten der aarde ingehuurd om voor hen te komen koken (waaronder onze koninklijke familie) en heeft zo al de hele wereld afgereisd. Hij zat vol prachtige verhalen. Zijn werk heeft hem onder andere in Armenie gebracht waar hij, naast koken, ook als aannemer gewerkt heeft. In een dolle bui nam hij een opdracht aan om een weg van anderhalve mijl in een maand aan te leggen. Bijkomend probleem was dat niemand beschikbaar was om aan de weg te werken vanwege kerst en oud & nieuw.

Dat het een chique feest was, was al bij binnenkomst te merken. Er stond iemand bij de deur om je jas aan te nemen en vervolgens was iemand anders die een glas champagne aanbood. Er was een superdeluze uitgebreid buffet aangekleed met enorme bloemstukken, en er was een pianist die aan de vleugel zat te spelen. Tegen het einde van de avond liet Cathy een van haar verborgen talenten zien en begon mee te zingen
.

Op de voorgrond: Josie, de gastvrouw.

Een klein deel van het buffet.


Een boom als uit een Hollywood-film; ook voor hier iets bijzonders. Iedereen was onder de indruk.


Eerste kerstdag was minstens zo gezellig maar stond in schril contrast met kersavond. Ik ging met Christy bij vrienden eten. We deden het heel rusig aan - iedereen kwam gewoon in spijkbroek en de meeste tijd hebben we in de keuken doorgebracht met kaasjes, koekjes en crackers met dipsaus. Als hoofdgerecht aten we zelfgemaakte pizza (zelfs het deeg voor de bodem was met de hand gemaakt).

1 opmerking:

Marleen zei

onze kerstdagen waren ook erg leuk! Alvast een hele fijne jaarwisseling!