zaterdag, januari 14, 2012

CES 2012

Voor het eerst in zes jaar was ik weer eens bij CES, de grote elektronikabeurs die elk jaar in Las Vegas plaatsvindt. Even twee dagen op en neer, want veel langer houd ik het in Vegas niet uit. Die  stad is gewoon te onecht voor me: replica's van Parijs en New York, imitatie-daglicht en nepgoud in de casino's, veel te veel siliconen borsten en ontelbare mensen die voor al deze misleidingen gaan.

Nou is Vegas wel veranderd over de afgelopen jaren. De nieuwere hotels zijn veel smaakvoller ingericht met meer oog voor moderne architectuur en design. Dat nieuwe deel van Vegas heet City Center. Er zijn steeds meer goede restaurants van beroemde koks en delicatessen die van over de hele wereld worden ingevlogen. En naast gokken, zijn er tegenwoordig allerlei andere vormen van vertier. Zo heeft Cirque du Soleil hier een aantal permanente voorstellingen. In Vegas doen ze alles wat de rest van de wereld doet, maar allemaal op een plek en allemaal een tandje groter of beter, waardoor het iets onwerkelijks krijgt. Zo hebben de betere hotels elk een eigen conferentiecentrum, en zijn er superhippe nachtclubs in de luxere hotels waar New York aan kan tippen.

CES zelf is ook niet echt een lolletje. Hij is enorm groot, waardoor het moeilijk de weg vinden is en door de bommen het bos te zien. Door alle airconditioning krijg je droge ogen en huid, je voeten en rug doen zeer van de hele dag staan en lopen en je besteedt veel te veel tijd met wachten voor een taxi (de enige manier om ergens te komen). Dat laatste doe je overigens altijd netjes in de rij bij de uitgang van een hotel, want anders word je niet opgepikt.

Omdat de beurs veel vakgenoten, journalisten en bloggers aantrekt, ging ik er toch even heen. De eerste avond bracht ik door bij een soort mini-beurs die voor de pers gehouden werd. Via een vriendin kon ik er naar binnen. De volgende dag had ik een aantal afspraken en 's avonds naar een borrel voor bloggers in Tao, de nachtclub van de Venetian, ingericht met grote boedha-beelden. Daarna door naar de nachtclub van een van de luxere hotels in de stad: XS in de Wynn/Encore, want we hadden gehoord dat Tiësto daar speelde op het feestje van Intel en HP. We praatten onszelf naar binnen, want we waren te laat om te registreren. Dat was echt de moeite waard... heel cool om hem een keer live te zien.

 De landingsbaan bij zonsondergang (bewerkt met wat iPhone foto-apps)

Het persevenement in een van de vele 'ballrooms' van een van de vele hotels in Vegas

Cathy, die me ervoor zorgde dat ik het mee kon maken


Natuurlijk is er gratis drank. Naast wijn en bier, wordt er van alles met vodka gemixt.Een van de bloggers schoot nog even een video toen ik in gesprek was met twee andere bloggers....
CES zelf, in het 'convention center' van Las Vegas
De automerken waren dit jaar goed vertegenwoordigd

Het typische tapijt van het Las Vega Convention Center

Vegas bij nacht - het uitzicht van de kamer in Mandalay Bay.

De Venetian

Tiësto!

Geen opmerkingen: