dinsdag, januari 10, 2012

RustdagZaterdagavond was ik naar Jen gegaan, die in de bossen van die in Mill Valley woont. Mill Valley is een van de plaatjes in Marin County aan de overkant van de Golden Gate ten noorden van San Francisco. Ze woont een kwartierte rijden van het Zen Centrum 'The Green Gulch' vandaan, waar we zondagochtend heen gingen. Zen is de Japanse vorm van Boedisme en hier in de Bay Area is veel interesse voor Oosterse religies en gerelateerde zaken als meditatie, yoga en alternatieve geneeswijzen.

Om negen uur moesten we er zijn om met de meditatie mee te kunnen doen. Die duurde 45 minuten en werd gevolgd door toespraak van een dharma leraar over het leven van een van de boedha's. Na afloop was er thee voor iedereen. Omdat er een retraite gaande was, waren er geen muffins, die normaal gesproken ook gratis worden uitgedeeld. 

Jen en ik vervolgde onze dag met een wandeling. We liepen over het enorme terrein van het Zen Centrum, waar van alles en nog wat biologisch verbouwd wordt naar het strand. Gewoon even in de zon zitten, want het was een uitzonderlijk mooie dag, en naar de golven kijken. 

En toen was het tegen drie uur en hadden we honger. We gingen naar de Pelican Inn voor een hapje. Je waant je bijna in Engeland hier - het gebouw zou zo Engelse 'country side' kunnen staan, op het menu staan zaken als 'fish & chips' en 'shepherd's pie', en ze hebben er Engels bier van het fust. We genoten van onze vis en biertje op het gras in de zon. Een perfekte manier om de dg af te sluiten.


The Green Gulch

Thee na afloop

Op het terrein van de Green Gulch...
Duinen... bijna op het strand

Zonnebril vergeten...
De Pelican Inn

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik dacht: wat krijgen we nou? De Blaakboerderij; zeker in vegas...! Is het Pelican Inn...
grts jp