woensdag, maart 17, 2010

SXSWi

Iedereen die mijn blog regelmatig leest, weet dat ik nogal eens naar internetcongressen en –evenementen ga, maar op het grootste event op dit gebied was ik tot nu toe nog nooit geweest. Dit jaar ben ik voor het eerst bij SXSW dat elk jaar in Austin, Texas, plaatsvindt.

De afgelopen dagen vond het internet deel van SXSW plaats, SXSWi. Overdag was er een vol programma met sprekers, panels en workshops in het Austin Convention Center en twee aangrenzende hotels. Het aanbod is enorm groot. De meeste dagen woonde ik een paar sessies bij, maar omdat ik op vakantie ben, doe ik het rustig aan – niets hoeft, alles mag. Bovendien geven alle ervaren SXSW-gangers als advies dat je het meeste uit dit event haalt in de wandelgangen en op de feestjes. Kortom: het gaat om netwerken.

Ik ben ook een paar keer naar de blogger lounge geweest. Naast een perskamer, hebben de meeste congressen in de VS nu ook een ruimte waar bloggers kunnen werken en elkaar ontmoeten. Terwijl het in een perskamer meestal erg rustig is, zijn de meeste blogger lounges veel levendiger. Hier hadden ze bijvoorbeeld een Wii met Rockband staan en ’s middags komt er steeds een artiest optreden. En er was plek om live interviews te doen voor podcasts.

Elke avond zijn er een tiental verschillende feesten, georganiseerd door verschillende internetbedrijven als Twitter, Digg, Mashable, Foursquare, MobileRoadie, maar ook Microsoft, Nokia en Sony. De meeste zijn drukbezocht en hebben enorme rijen voor de deur staan met mensen die binnen willen. Ik was meestal met een groepje op stap en we kozen onze feestjes op basis van onze relaties: wij gingen naar de feesten waar we de organisatoren kende, zodat we als VIP binnen mochten en de rijen konden vermijden. Gemiddeld gingen we naar drie feesten op een avond.

Ook Foursquare was weer erg handig net als een tijdje geleden in Napa. Omdat honderden bezoekers van SXSW er gebruik van maken, kan je precies zien waar het druk is en waar je vrienden uithangen. Dat was vooral handig voor de ‘flash mob tweetups’, een spontaan georganiseerd feestje. Via Twitter en Foursquare verspreidde het nieuws zich heel snel en binnen de kortste keren waren er honderden mensen op een plek.

Er waren ook verschillende gesponsorde busjes die mensen van de ene naar de andere loncatie brachten. Ik ben een paar met de Social Media Club Shuttle meegerende – een oude, beschilderde schoolbus met bier en karaoke aan boord.

Een technisch foefje dat door de organisatoren van SXSW gebruikt werd was de I-nigma scanner die je als applicatie op je telefoon kunt downloaden om er vervolgens de elektronische code op iemands badge mee kunt scannen. Na de scan wordt je naar de website van SXSW geleid waar die persoon een profiel heeft met contactgegevens.Op het dak van het convention center in downtown Austin

De blogger lounge
Tina neemt even een video- interview op met haar Flip camera... gewoon in de lobby


Buttons zijn weer helemaal populair hier, vooral onder de relatief jonge internetbubs


Boekpresentatie in Schulz Garden


De Social Media Club Shuttle van buiten...
...en van binnen
Veel mensen zijn Twitter-fan
Feestje op het dakterras van de Speakeasy, met Vanessa, Dave en Marlooz en Linda

Met Barb van Mashable

Een digitale projectie op de deuren van de 'porter potties' ergen bij een feest dat buiten gehouden werd

Tijdens de flash-mob tweetup in de Driskill, met Sam, Heather en Mike

Een minder leuk feestje... op naar het volgende!

Met Chris Heuer, oprichter van de Social Media Club

Tijdens het Mashable feest bij Buffalo Billiards


De foto's zijn van (cc) Ken Yeung - www.thelettertwo.com, Chris Heuer en mezelf

Geen opmerkingen: