dinsdag, juni 16, 2009

West Hollywood

Mijn trip naar L.A. had meerdere redenen. Op vrijdag had ik er een afspraak met een potentiele nieuwe klant. We spraken bij Edelman’s kantoor in L.A. af omdat hij wilde kennis maken met ons zusterbedrijf MATTER dat onder andere samenwerkingen met celebrities organiseert. Zij werken met ‘talent agencies’ die sterren en andere bekendheden vertegenwoordigen. Als en ster zijn of haar naam leent aan een bedrijf, gaat dat nooit voor niets. MATTER heeft de juiste contacten en weet welke celeb bij welke doelgroep aanspreekt.

Edelman’s kantoor in LA had een totaal andere uitstraling dan dat van ons. Typisch L.A., met een betonnen vloer, een witte bar als receptie, designer stoelen in de wachtruimte en een enorme vergaderzaal met uitzicht op ‘downtown Los Angeles’ - het kantoor is namelijk in West-Hollywood, een van de gemeenten in de county van Los Angeles.

Na mijn werkafspraak, nam ik de taxi naar het huis van Karma en Nicole, bij wie ik het hele weekend verbleef. Zij wonen ook in West-Hollywood, een van de gemoedelijkere delen van de stad. In downtown L.A. woont vrijwel niemand; daar staan vooral kantoortorens en heb je 's avonds op straat niets te zoeken.

In heel L.A. is eigenlijk geen gezellig stadscentrum te vinden, zelfs niet in West Hollywood.
De straatjes van de wijk waarin Karma en Nicole wonen waren best gezellig en ze wonen op loopafstand van Santa Monica Boulevard en Melrose Avenue, waar winkeltjes en restaurantjes zijn. Maar het zijn brede straten met veel verkeer.


Ze wonen ook dichtbij de enige markt van Los Angeles, waar we zaterdag heen gingen. Ik was verbaasd te zien dat het nog een echte markt is, met kraampjes met vers fruit. Ook waren er winkeltjes en eettentjes met tussendoor kleine terasjes. De markt bestaat al 75 jaar en er is hard voor gevochten om ‘m op de originele plek te houden.

Hieronder wat foto’s om een indruk te geven. Wellicht valt het je op dat het niet zo zonnig is, terwijl je verwacht dat het in Los ngelos altijd mooi weer is. Dat zit zo: het is in LA altijd zonnig behalve in juni. Dit weerpatroon wordt hier 'June Gloom' genoemd.Uitzich op Downtown Los Angeles vanuit Edelman's kantoor op de 24ste verdieping.

Typische woonwijk-straat in West Hollywood
Als je rocksterren in het wild wilt tegenkomen, moet je een biertje pakken bij Canters. Deze tent aan Fairfax Ave (een van de andere grote straten in West Hollywood) schijnt populair te zijn bij rockers als Guns 'n Roses en Marilyn Manson. Het is een heel gewone bar te zijn qua sfeer, waar ze ook dure champagne op het menu hebben staan.
Voor het eerst dit jaar weer Mission vijgen gegeten, op de markt van Los Angeles.Toch nog gezelligheid gevonden in LA... De markt doet denken aan markten in Midden-Amerika, alleen veel schoner.


Volgens Nicole en Karma is
Pinkberry helemaal hip in LA op dit moment. Ze hebben hier soft-ijs in drie smaken op basis van joghurt, waar je allerlei garneringen bij kunt bestellen: allerlei soorten vers fruit, nootjes of chocolade. Ik had er nog nooit van gehoord.

Naast de markt is een mall gebouwd... niet zo'n traditionle overdekte, maar een openlucht mall. Alle bekende winkels waren er. Hij voelde heel nieuw aan...

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi Christel
Leuk deze foto's te zien. Ook wij hebben vorig jaar genoten van deze market met zijn 120 eettentjes en de mall. Daar was toen de presentatie van een bekende TV serie. In de buurt is een automuseum Petterson geloof ik. Dit absoluut een aanrader. Nog nooit zo'n mooie auto's bij elkaar gezien. Ik blijf CA een bijzonder stukje USA vinden.

Groet
Pap