donderdag, juni 18, 2009

L.A. Pride

Er was nog een reden waarom ik afgelopen weekend in LA was: daar vond 'Gay Pride' plaats. De hele maand juni vinden er in heel Amerika activiteiten plaats door de homogemeenschap, of zoals ze hier zeggen: de 'LGBT-community'. LGBT staat voor 'lesbian, gay, bi-sexual and transgender'. Over anderhalve week is het Gay Pride in San Francisco, maar afgelopen weekend was L.A. dus aan de beurt.

's Avonds waren er allerlei feesten, met name in West Hollywood. De sfeer was er wat anders dan ik in San Francisco gewend ben. Overal werd dansmuziek gedraaid, maar het was vaak te druk om te dansen. Ik had ook de indruk dat de mannen-scene veel sterker vertegenwoordigd was. Bij de meeste tenten stonden enorme rijen om binnen te komen, vooral bij de Abbey.

Op zondag was er een optocht en er was ook een officieel Pride-terrein. Vergeleken met San Francisco was het allemaal wat kleiner van opzet.

Mensen die naar de optocht staan te kijken.. in San Francisco zou het rijen-dik staan.


Op één plek was er enorm veel beveiliging. Zoiets had ik nog nooit gezien...


Het was voor een handjevol demonstranten die de bijbel stonden te citeren.


Karma vond er geen bal aan...


Natuurlijk waren er ook celebrities, want dit is Los Angeles. Dit zijn Chelsea Handler en Ross Mathews.

Langs deze weg barstte het van de homokroegen. Ze hadden bijna allemaal een gespierde man in ondergoed als danser op een klein podium.

Op het officiele Pride-terrein namen we een kijkje, maar we waren er zo weer weg, want het was er niet gezellig. Wel 20 dollar gedokt om binnen te mogen...


Met vriendinnen uit San Francisco: Lea en Christy


Met Nicole en Karma in The Abbey

Geen opmerkingen: