dinsdag, juni 09, 2009

Hawt!

Amerikanen geven graag complimentjes en aanmoedigingen. Het viel me al vanaf dag één op dat teamgenoten ze aan elkaar geven, vooral als er samen aan een project gewerkt wordt. Als we bijvoorbeeld bezig zijn met het organiseren van een productintroductie waar we interviews voor arrangeren, en iemand weet de interesse van een journalist te wekken, komen er korte mailtjes van collega’s met reacties als ‘cool’, ‘awsome’, ‘excellent’, ‘way to go’, ‘you rock’ of ‘sweet’. Natuurlijk altijd gevolgd door een uitroepteken. Ik moet zeggen dat het een positieve werken op de team-spirit heeft.

Dit soort korte reacties krijg ik ook wel via SMS’jes op op Facebook. Vrienden die even snel op een bericht reageren. Als iemand sexy op een foto staat, zal je ‘hot!’ als commentaar kunnen verwachten. Of als je verteld dat je iets leuks gaat doen, hoor je waarschijnlijk ‘cool!’ daarop.

Om die woorden wat meer emotie mee te geven, hebben Amerikanen (die graag met taal spelen) een creatieve spelling bedacht. Cool wordt kewl! Hot wordt hawt! Ik zie het de laatste tijd steeds meer.

Geen opmerkingen: