vrijdag, september 19, 2008

Mobilize

Tijdens een van de feestjes waar ik vorige week was, bood een medewerker van GigaOm me aan gratis entreebewijs voor Mobilize aan. GigaOm is een van de beter gelezen blogs over technologie en Mobilize is het congres dat door mensen achter de blog georganiseerd wordt. De grotere blog zijn inmiddels tot een nieuw soort mediabedrijf uitgegroeid: een uitgeverij met diverse blogs en evenementen.


Het congres vond plaats aan de oostkant van San Francisco. Daar is de afgelopen tijd enorm veel gebouwd en de omgeving deed me erg denken aan het gebied rond de Arena in Amsterdam Zuidoost.


De hele dag ging over de mobiele markt, internet op je mobiel en verwante zaken. De spreker uit Engeland maakte de blits, want zijn klanten Amerika loopt nog altijd achter op dit gebied, wat te maken heeft met de macht van de mobiele operators hier. Zij bepalen welke telefoon je op hun netwerk kunt gebruiken. Als je een voorkeur voor een bepaalde telefoon hebt, zit je vaak aan een operator gebakken. Zo werkt de iPhone bijvoorbeeld alleen maar met AT&T.

De iPhone stond centraal. Bijna alle programma's die nu voor mobiele telefoons gemaakt worden, zijn programma's voor de iPhone. Verschillende start-ups presenteerden hun nieuwste snufjes. Een paar van de interessantse waren:

- Ikena Reveal van MotionDSP om de qualiteit van de video die je mobieltje schiet te verbeteren.
- LuckyCal, waarmee je kunt zien wie van je vrienden en bekenden in dezelfde stad zijn als jij en wat er te beleven is.
- TuneWiki voor muziek op je mobiel

- Fonolo laat je keuzemenu's van klantenservice-nummers omzeilen en verbind je meteen met een medewerker.

Als je meer wilt weten, kijk maar even op mijn Twitter.

Geen opmerkingen: