maandag, augustus 04, 2008

Spirit Week

Tijdens het Sister City feestje bij ons op kantoor afgelopen week, zei een collega dat het hele gebeuren haar deed denken aan Spirit Week op school. Spirit Week gaat vooraf aan Homecoming.

De meeste scholen hebben elk jaar een 'Homecoming game', een American football wedstrijd die gepaard gaat met een optocht en groot feest. Tijdens het homecoming feest, worden een jongen en een meisje uit het laatste schooljaar gekozen om homecoming queen en king te worden. De benoeming is bedoeld als een erkenning van bijzondere daden en hoge inzet.

Mijn collega kon niet vertellen waarom die ene bepaalde thuiswedstrijd de homecoming game genoemd wordt, maar op internet vond ik dat het ook de dag is waarop alumni en oud-scholieren uitgenodigd worden om terug te komen naar hun school of universiteit.

Tijdens Spirit Week staat de 'spirit' van de school centraal. De schoolkleuren, de mascotte... zo wordt de trots voor de eigengemeenschap en vroeg ingegoten. Cheerleaders hebben het er maar druk mee.

Tijdens de week worden er allerlei creatieve activiteiten georganisserd. Het is niet ongebruikelijk dat elke klas een praalwagen maakt voor de optocht. Een andere activiteit is het versieren van de gangen in de school. Klassen nemen het tegen elkaar op en wordt er gestemd voor de beste versiering. Zo wordt ook de competitiedrang al jong gestimuleerd...

Geen opmerkingen: