donderdag, augustus 07, 2008

Ongeluk

Wat me vandaag overkomen is! Ik reed naar een klant, het begon drukker te worden op de weg en het verkeer begon langzamer te rijden. Vervolgens werd er weer opgetrokken en gingen alles in normaal tempo verder, maar even daarop stond het ineens weer stil. Degene voor mij trapte zo hard op de rem dat ik onmogelijk op tijd kon stoppen. Ik keek naar links om te zien of de carpool-strook vrij was en kon net op tijd uitwijken. Net toen ik dacht dat ik het er goed vanaf had gebracht, kwam er een motor voorbij vliegen. Die raakte de zijkant van mij auto en vloog zo de vangrail in. Op dat moment vloog de berijder over de kop. Ik zag het zo voor mijn neus gebeuren en stopte meteen.

Achter mij zetten een aantal andere mensen ook de auto aan de kant en voordat ik kon uitstappen waren zij zich al aan het ontfermen over de motorrijder. Er waren wel zes of zeven mensen te hulp geschoten. Ik belde 911, maar die lijn was constant in gesprek. Toen ik na tien minuten eindelijk contact had, bleek ik met een computer te spreken en stond ik in de wacht. Gelukkig was er iemand gestopt wier man bij de sherriff werkt, waardoor ze een directe lijn met de politie had. Al snel kwam er een motoragent die vervolgens versterking en medische zorg opriep. Zodra de politieagent er was, werd iedereen verzocht te vertrekken, alleen getuigen van de situatie moesten blijven.

Een man bleef, die het hele gebeuren gezien had. Volgens hem had ik niets fouts gedaan. We gaven allebei ons verslag aan de agent, die er een report over zal schrijven. Dat rapport is over twee weken af en wordt dan naar mijn verzekeringsmaatschapppij gestuurd. Ik kreeg ook een kaartje mee met een nummer dat ik aand e verzekering kan opgeven.

De man die onderuit ging met zijn motor leek het wonder boven wonder redelijk goed te maken op schrammen en schaafwonden na. Gelukkig maar, want in eerste instantie leek het allemaal veel ernstiger. Ik heb het er total zonder kleerscheuren vanaf gebracht en ben inmiddels de schrik wat te boven.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Gelukkig allemaal goed afgelopen Christel. Zeker in het "buitenland" geeft een ongeluk een onveilig gevoel. Sterkte met de nasleep.
Groeten, Jaap

Christel zei

Dank je, Jaap. Dit had heel anders kunnen aflopen...

Ir1e zei

Lieve Chris! Wat een schrik! Oei. Godzijdank voor de goede afloop. Hang in there! Liefs, Ir1e

Joep zei

beter een motorrijder dan een lantaarnpaal ;-)
Kun je nog gedaagd worden als je fout blijkt te zitten?

Christel zei

Ik hoop het niet! We zullen het over twee weken weten.