maandag, december 10, 2007

Fietspad

Langs de baai van San Francisco ligt een voet- en fietspad: San Francisco Bay trail. Joris had het idee daar een stukje overheen te rijden. Het was alweer een tijd geleden sinds ik op een tweewiler gezeten had, dus de twee uur fietsen van gisteren voel ik nu in mijn benen.

Op het pad kwamen we nauwelijks andere fietsers tegen, alleen en enkele voetganger. Als we met onze fietsbel belde om aan te geven dat iemand opzij moest gaan, gebeurde er niets. Waarschijnlijk omdat de mensen hier het geluid niet gewend zijn en niet bekend met de gewoonte om voor fietsers opzij te gaan... of misschien waren ze naar hun iPod aan het luisteren. Als je een voetganger of fietsers passeert hoor je te zeggen: 'on your left'. Dat wordt hier beleefd gevonden en dan heb je kans op een reactie.

We hebben geen olie gezien. In Nederland is er vast ook bericht over het schip dat tegen een pilaar van de Bay Bridge was gevaren een paar weken geleden. Hier is er nog bijna dagelijks nieuws over. Hoe lang het opruimen gaat duren,
wie de schuld heeft en wat gevolgende zijn voor de krab- en oestervangst, de vogels en de natuur.

Er stond er een fris windje maar zolang de zon scheen was het lekker buiten. Het begon al donker te worden te we terugreden, dus toen was het flink fris.... zo'n 12 graden, dus ik moet niet klagen. Echte kou ben ik niet meer gewend.


Uitzicht op San Francisco over de baai vanaf San Mateo.


We zagen veel katten langs de route en toen we na een tijdje een bergje kattevoer zagen bedrepen we waarom ze in zulke grote getalen aanwezig waren. Het asiel van Foster City (net ten zuiden van San Mateo) geeft zwerfkatten te eten in het kader van Project Bay Cat.

4 opmerkingen:

Denis zei

toen we in Russian Hill woonden in SF ging ik vaak fietsen naar Marin: Sausalito, Mill Valley, Tiburon... In het weekend is de 'linkerkant' van de brug geopend voor uitsluitend fietsverkeer. Doordeweeks niet, met als gevolg dat iedereen, toeristen vooral, overal op het gedeelde fietspad lopen. Mensen kijken vooral niet uit. Ik nam altijd een fluitje mee, hard fluiten en mensen gaan vanzelf opzij :-)

Christel zei

Dit tocht hebben wij ook een keer gemaakt. Erg leuk en zouden we vaker moeten doen. http://doormijnogen.blogspot.com/2006/06/fietsen.html

Fluitje is een goed idee!

Alles goed met jullie?

Joep zei

Een jachtgeweer schijnt ook goed te helpen om al die mensen opzij te krijgen.
Overigens zien die katten er wel erg goed gevoet uit. Die ene hebt een hele dikke kop.

Christel zei

Nou zeg! We wonen hier in het vredige Californië... niet in de rimboe.

De katten zijn bol vanwege hun wintervacht.