zaterdag, november 24, 2012

Overdaad

Thanksgiving vierde ik dit jaar voor het eerst thuis. Denise had voorgesteld om samen een diner to organiseren en ik heb daar meer ruimte voor dan zijn dus ik speelde voor gastvrouw. Mijn enige voorwaarde was dat zij de kalkoen zou maken, want  ik heb geen idee hoe lang zo'n vogel in de oven moet. Dat deed ze met plezier want ze wilde graag haar familierecept gebruiken.

We haalden er nog wat meer vrienden bij, die allemaal een paar gerechten voor hun rekening namen. We hadden daardoor een tafel vol met allerlei traditioneel Thanksgiving eten, zoals zoete aardappels, 'stuffing', cranberry-sauce, aardappelpuree, jus en sperziebonen. En om het af te maken, hadden we 'pecan pie' en appeltaart voor dessert. We hadden zoveel eten, dat iedereen een volledige maaltijd mee naar huis kon nemen naar afloop. Overdaad hoort ook bij Thanksgiving...

 Het begon allemaal in de keuken...

 Dominicaanse kalkoen


 Vervolgens aan tafel met z'n zessen

 Dessert in the oven...
En toen schoven er nog twee aan. 

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik hoopp dat onze kalkoen met Kerstmis er net zo lekker uitziet! Grts jAap

Christel zei

Het was inderdaad smullen :-) Fijne feestdagen!

Anoniem zei

Kan nog net: hele fijne feestdagen Christel. (Als je het Nederlandse weer zou zien, zou alle levenslust je vergaan...) Grts jAap