vrijdag, november 30, 2012

New York media

Ik ben in New York voor werk; om eens persoonlijk af te kunnen spreken met journalisten waar ik regelmatig contact mee heb via email, telefoon en/of Twitter. De afspraken waren vaak op de redactie van de verschillende publicaties en soms in een koffieshop, wat betekende dat ik de afgelopen drie dagen heel Manhattan een paar keer heb doorkruist.

Ik was er anderhalve dag samen met Marci, die ook een aantal interviews gaf. Zo was ik bij The New York Times, Mashable, The Verge, Marie Claire en CBS Radio. Best gaaf hoor, om journalisten op al die plekken te kennen. 

De grotere uitgevers hebben hun kantoren in Midtown (ten zuiden van de 59ste straat tot ongeveer de 23ste straat) en de nieuwere mediabedrijven zijn meer zuidelijk, in Downtown, ook wel Lower Manhattan genoemd (in Chelsea, de Village en in de buurt van Union Square.) Als we een afspraak op de redactie hadden, moesten we on in de lobby steeds identificeren en registreren. Zulke strenge security zie je in San Francisco niet zaak.

Gisteren was trouwens de dag waarop de kerstboom op Rockefeller Plaza verlicht werd. Daar konden we niet naartoe, want mensen staan er al vanaf 's ochtends vroeg voor in de kou te wachten... en bovendien hadden we andere afspraken. Een van de journalisten met wie we afgesproken zei dat vanwege d het een 'gridlock' day is.


CBS Radio


In de lift van het Condé Nast-gebouw, een van de grootste uitgevers van consumententijdschriften, waaronder Vanity Fair, Vogue en Wired.

 In de taxi langs de East River, met zicht op twee van de bruggen naar Brooklyn.


 Redactie van The Verge, een van de snelst groeiende tech blogs

Even een paar uurtjes gewerkt op ons kantoor in Manhattan, waar ik tijd had om een Instagram van het uitzicht te maken

Net genoeg tijd om te voet van de ene naar de andere afspraak te gaan. Ondanks de kou, is het tof om even door de Village en Washington Square te lopen


Marci wordt geïnterviewd door ABC Radio

De lobby van het indrukwekkende Hearst gebouw, waar we met iemand van Marie Claire hadden afgesproken. 


En dit is de lobby van The New York Times. Aan beide zijden van de gang hangen schermpjes... Bij nadere inspectie hadden ze allemaal dezelfde tekst, die eindige met deze woorden:


 Ik kon zelf niet op een liftknop drukken; dat werd voor me gedaan door iemand van de beveiliging. Ik moest alleen het scherm in de gaten houden om in de juiste lift te stappen.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Oude vriend van mij (Antoine van Agtmael, Washington, ivesteerder in emerging markets, zie Linkedin)was hier al 2x op BNR Nieuws Radio. Niks voor jou?
Grtjs jAap

Christel zei

Investeren in startups?

Anoniem zei

Geen idee, Christel...grts jAap