maandag, november 21, 2011

San Francisco weekend

Afgelopen weekend heeft me weer eens duidelijk gemaakt waarom het zo gaaf is om in San Francisco to wonen. Er is hier zoveel te doen! De hoogtepunten van het weekend geven er een goede indruk... en wellicht ook van waarom ik me hier zo thuis voel.


Vrijdagavond ging ik met Jen naar de musical Fela, een Broadway show over het leven van Nigeriaans muzikant Fela Kuti. Het was geen traditionele musical met veel bombarie, maar meer een dansvoorstelling waarvan ik ook nog veel geleerd heb over de geschiedenis van Nigeria. Ik was weer uitgenodigd door de promotor en had daarom ook weer de kans om met de makers te praten, wat erg indrukwekkend was. En deze keer had ik van het aanbod om een 'plus one' (een gast) mee te brengen. 


Zaterdag ging ik met een groep vriendinnen uit eten om de verjaardag van Ember te vieren. Ze had een klein Latijns-Amerikaans restaurantje gevonden dat op loopafstand van mijn huis is, maar waar ik nog niet eerder geweest was. Op het oog leek het niet super bijzonder, maar het het eten was geweldig. Na afloop gingen we naar een groot dansfeest dat een vriendin van ons had georganiseerd, waar we tientallen bekenden tegenkwamen. 


Gistermiddag had ik met Leslie afgesproken om weer eens bij te praten. We hadden elkaar al een tijdje niet gezien omdat ze voor haar werk veel moest reizen de afgelopen tijd. Het regende en was fris, dus we besloten dat het een perfekte musuemdag was. We gingen naar het DeYoung in Golden Gate Park voor lunch en de tentoonstelling met Meesters uit de Renaissance uit het Weens museum. 

's Avonds reed ik over de Bay Bridge naar Oakland voor een concert van Goapele in Yoshi's. Ik heb haar muziek een paar weken geleden ontdekt en vind haar helemaal geweldig. Eerst heerlijk sushi gegeten met Clarissa, want Yoshi's stat niet alleen bekend om de jazz muziek, maar ook om de goede Japanse keuken. 

En toen zat het weekend er weer op...

3 opmerkingen:

jAap zei

Waar haal je de energie vandaan? Geef ons (jouw bloglezers) minstens 3 goede tips!
Hou je taai.

Christel zei

Ha! En dan heb ik nog eens geschreven wat ik tussen de bedrijven door heb gedaan zoals naar de sportschool, boodschappen en klussen in huis (binnenkort meer hierover).

Ik heb geen geheim... het zit waarschijnlijk in de genen. Daarnaast zorg ik dat ik 7-8 uur per nacht slaap (en daar ben ik best goed in) en de stres tot een minimum beperk. En misschien het allerbelangrijkste: ik doe dingen die ik leuk vind; die ik graag wil doen en met mensen waar ik van hou :-)

Christel zei

Oh, en gezond eten helpt vast ook