zaterdag, november 05, 2011

Flip-in

Deze week hielden we onze eerste 'community meetup', oftewel een borrel voor Flipboard gebruikers. Veel internetbedrijven doen dat hier. Alleen in plaats van een meetup, noemden het een Flip-in.

Als je op het rode lintje in Flipboard klinkt (of beter, tapt) rolt er een gids uit met allerlei interessante dingen om in Flipboard te lezen. Dat zijn over het algemeen Twitter-accounts van uitgevers en individuen. Iemand die regelmatig links naar interessante dingen op internet tweet, kan zomaar in die gids terecht komen. We noemen dat soort mensen 'cool curators'. Curator is een beetje een 'buzz word' hier inb Silicon Valley. De beste Nederlandse vertaling is samensteller - het zijn mensen die rondom een onderwerp of thema content verzamelen. Steeds meer mensen beginnen in te zien dat je in aanvulling algoritmes, menselijke samenstellers van nieuws en andere content iets toevoegen. 

Wij hadden een aantal van die cool curators uitgenodigd om mee kennis te maken. Ook waren er verschillende Flipboard medewerkers om uitleg te geven over Flipboard. Ik had ook nog een paar geinteresseerde journalisten en bloggers uitgenodigd. Al met al een geslaagd event. Na deze eerste Flip-in in San Francisco, doen we doe volgende waarschijnlijk elders in de VS over een paar maanden.


Geen opmerkingen: