donderdag, september 08, 2011

Malakoff Diggins

Maandag was het Labor Day, wat betekent dat we weer een lang weekend achter de rug hebben. Een gelegenheid bij uitstek om te kamperen. We hadden een heel mooie plek in Malakoff Diggins State Park, op drieënhalf uur rijden ten noordoosten van San Francisco: groot en bosrijk met een picknicktafel, kampvuurplek en 'bear box', waar je je eten en cosmetica (alles met een geurtje) in moet bewaren zodat de beren er niet bij kunnen.

Malakoff Diggins ligt in een gebied waar goud ontdekt werd in het midden van de 19de eeuw - 'gold country' wordt dat hier genoemd. Er was nog van alles van te zien in het park en het nabij gelegen Nevada City. Ook waren heel dicht bij de Yuba Rivier, waar we dankbaar gebruikt van maakten om af te koelen, want het was ruim 35 graden.

Labor Day is de laatste dag van het seizoen voor dit park. Alleen is het nu niet gesloten voor de herfst en winter, maar voor goed. Het is een van de bezuinigingen van de staat Californië, die al jaren moeite heeft het hoofd financieel boven water te houden. Heel jammer.

Onze plek

De groep

Onze eerste hike

Uitgekomen op de plek van bestemming. We hadden gehoopt in dit meer te kunnen zwemmen, maar we vonden het water te troebel. 


In het park ligt een klein spookstadje, waar vroeger de mijnwerkers woonden.

Natuurlijk was er ook een oude saloonMeer indrukken van het spookstadje...


Het bezoekerscentrum

Een praatje met Mary, een van de medewerkers. 

Nog even langs de uitkijkplek. Het uitzicht deed denken aan een kleine Grand Canyon, alleen dit landschap is niet door de natuur onstaan, maar de de vele explosies van mijnwerkers op zoek naar goud.Elke avond maakten we een kampvuurZondag gingen we naar Yuba River. We parkeerden onze auto's langs de weg en klommen naar beneden. We waren niet de enigen, maar het was zeker niet bomvol. We hadden alle rust en een prachtig uitzicht.Beter wordt het niet...

Biertje erbij...

Op de terugweg op maandag stopten we in Nevada City, een pittoresk stadje zoals je er wel meer vindt in de gold country. Tegenwoordig huizen er leuke winkeltjes en resaturants in de oude pandjes.

Links de Kamer van Koophandel en rechts de 'Assay' de plek waar de mijners hun goud heen brachten zodat het er vermolten kon worden

Een stamper die gebruikt werd om rotsen fijn te malen4 opmerkingen:

jAap zei

Schijnt daar altijd de zon? Het laatste half jaar woon ik in een submarine en die is niet eens yellow :-(

Christel zei

In bijna heel Californie schijnt de hele zomer de zon. Vier maanden geen regen is hier normaal. Alleen in San Francisco is het in de zomer vaak bewolkt en fris. Veel toeristen verkijken zich daarop. Daarom ga ik zoveel weekendjes weg in de zomer.

Omdat ik nu in Palo Alto werk, was ik overdag in de zomer en 's avonds in de winter.

In de stad wordt het vanaf half september weer mooi weer. Onze zomer is dus net begonnen :-)

jAap zei

Wat een eind weg van palo alto, dit park, terwijl er zoveel parken in de buurt liggen...
Wat betekent het om zo'n park te sluiten: staat er een hek omheen?
Het is nu alweer 8 oktober, dus de zomer zal intussen ook wel wat frisser worden ;-(

Christel zei

Geen hek, maar ook geen onderhoud meer.... paden worden niet bijgehouden, geen kampwinkel. Ik weet niet of ze de boel ontmantelen en de kampvuurplekken en picknicktafels weghalen, maar ik kan me voorstellen dat ze dat uit veiligheidsoverwegingen ook doen. En je kunt niet meer reserveren.

Het is hier nog steeds zomers... vandaag ruim 25 graden, Maar de dagen worden wel korter, waardoor het 's avonds koeler is.

3,5 uur rijden vinden we hier niet ver trouwens. De parken hier zijn ook mooi, maar meer voor een kort weekend :-)