zaterdag, september 24, 2011

f8Wie mijn blog een beetje bijhoudt, weet dat grote technologiebedrijven en eigen congressen en beurzen organiseren omdat het ecosysteem van bedrijven en ontwikkelaars om hen heen bij elkaar te brengen en op de hoogte te houden. Deze week was het de beurt aan Facebook met hun jaarlijkse 'developer conference' genaamd f8.  Omdat Flipboard een van de partners van Facebook is, was ik er dit jaar bij. 

Best gaaf, want er zitten inmiddels 800 miljoen mensen op Facebook dus dit bedrijf heeft een grote impact op ons dagelijks leven. Baas Mark Zuckerberg kondigde weer allerlei updates en veranderingen aan die de komende weken op Facebook te zien zullen zijn. 

Zo zal je profiel-pagina volledig veranderen in een timeline. Als beta-tester heb ik de verandering al doorgevoerd... zie rechts. Een heel ander overzicht van alles wat je doet en je kunt heel snel door de jaren heen scrollen. Heel grappig om te zien... ben benieuwd hoe het zal zijn als je elkaars leven zo kunt zien. Facebook heeft er ook veel aan gedaan om het makkelijk te maken om zoveel mogelijk via Facebook met je vrienden te delen. Zo kun je binnenkort ook aangeven wat je leest op Flipboard.


Het evenement zelf was strak georganiseerd. Er was duidelijk veel aandacht aan de vormgeving besteed. Je badge was een klein boekje met het programma voor de hele dag dat ze op basis van je foto's op Facebook hadden gepersonaliseerd. Er zat ook een chip aan vast waarmee je bij het event kon inloggen. Als je dat deed, kwam automatisch op je Facebook-pagina te staan dat je bij F8 was.

Mark Zuckerberg heeft gevoel voor humor. Cabaretier Andy Sandberg die Mark Zuckerberg speelt op 'Saturday Night Life' opende het congres met een korte presentatie, waarin hij Mark persifleerde.

Volle bak


Een van de vele sessies

Allerlei statestieken op de computerschermen en geprojecteerd op de muur


Even email checken...

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ziet er gaaf uit! Ben benieuwd.
Liefs, Heidi

jAap zei

Hee C, de teksten zijn maar een letter per regel...