zondag, februari 20, 2011

TED

Gisteren was ik de hele dag in Berkeley voor een congres... dat gebeurt niet gauw op een zaterdag, maar deze was de moeite waard om een half weekend aan te besteden. Bovendien hebben we hier een lang weekend vanwege President's Day morgen. En buiten kwam de regen met bakken uit de lucht, dus het was niet zo'n slecht idee om een dag binnen door te brengen.


Het was ook niet zomaar een congres... het was TEDxBerkeley. TEDx events vinden in heel Amerika plaats in de geest en missie van TED. Het draait om "ideeƫn die het waard zijn te verspreiden".

TED is een jaarlijks congres waar de grootsten der aarde heengaan... wereldverbeteraars, onderzoekers, politici, muzikanten, medici, schrijvers, kunstenaars, activisten, uitvinders en ondernemers. Allemaal mensen die een verschil willen maken... en vaak al gemaakt hebben. Het is heel exclusief: duur en alleen op uitnodiging. Volgende week vindt het grote TED congres weer plaats in Long Beach (bij Los Angeles).... daar ga ik niet heen.

Wel mocht ik TEDxBerkeley bijwonen, en dat zelfs als gast van een van de samenstellers. Het was een inspirerende dag, waarin we hoorde over landschapsarchitectuur in Pittsburg, het verspreiden van leesboeken in ontwikkelingslanden, eigenwaarde, de uitvinding van de tuba, lenigheid en het belang van emoties in bedrijfsvoering. Een van de andere bezoekers heeft de dag op haar blog samengevat.

Als je een indruk wilt krijgen van het caliber van de TED sprekers, kan je kijken naar de video's van de presentaties.

Geen opmerkingen: