woensdag, februari 09, 2011

Koplamp

Anderhalve maand geleden kreeg ik een bekeuring omdat mijn linker koplamp niet werkte. Balen natuurlijk, vooral omdat ie het de volgende dag gewoon weer deed.


Ik wilde online betalen, maar dat kon niet zomaar... als ik tenminste niet 190 dollar aan de gemeente Palo Alto wilde overmaken. Als ik namelijk mijn auto aan een politieagent zou laten zien om aan te tonen dat de koplamp weer werkte, zou het me maar 25 dollar kosten.

Het kwam er steeds niet van om langs een politiebureau te gaan, maar zondag zag ik een agent geparkeerd staan. Die ondertekende mijn briefje en dat gaf me net genoeg tijd om op tijd de bekeuring te betalen.

Elke bekeuring is hier namelijk tegelijkertijd een oproep om voor te komen. Als je niet op tijd betaalt wordt je in de rechtbank verwacht. Mijn zaak stond gepland voor gisterochtend om half negen 's ochtends in Redwood City.

Toen ik maandag op kantoor zat, realiseerde ik me dat ik de ondertekende bekeuring vergeten was en dat ik 'm nooit op tijd kon betalen, omdat ik het bewijs moest opsturen.

Ik zag de bui al hangen... of vroeg opstaan en mijn hele dag in de war of 190 dollar dokken. 's Avonds ging ik voor de zekerheid toch even online kijken. Ik logde in met het nummer van de bekeuring... en er was ineens een keuzemogelijkheid bijgekomen. Ik kon aanvinken dat ik uitstel wilde aanvragen. Pfew!

Nu heb ik nog een mand om de 25 dollar te voldoen. Dat moet lukken...

4 opmerkingen:

Joep zei

Als anderhalve maand niet genoeg is, is een maand dan wel lang genoeg?
Misschien kun je anders je straf uitzitten in Nederland -;)
Kan ik je makkelijker komen opzoeken...

Frans Fransen zei

altijd het zelfde met die meiden, druk, druk, druk.
Maar wel een leuk verhaal, lachen met jou hoor.

Christel zei

Hee Joep... maand was meer dan voldoende. Ik heb zojuist de cheque op de post gedaan.

Marleen zei

Je bent geweldig