zaterdag, november 13, 2010

Jubileum

Gisteren was het precies vijf jaar geleden dat ik naar Californië verhuisde. Sindsdien schrijf ik regelmatig over mijn leven hier en mijn observaties van alles wat anders is hier. In het eerste jaar schreef ik elke dag, Naarmate mijn leven hier drukker werd en ik minder zaken voor het eerst tegenkwam, ging ik minder schrijven. Inmiddels gaat deze blog meer over mijn leven dan over het leven in Amerika.

Ik schrijf nog steeds twee a drie keer per week, maar dat is het laatste jaar steeds lastiger gebleken. Dat heeft met bovenstaande redenen te maken, maar ook met het feit dat ik nu online actief ben op ander manieren. Toen ik deze blog begon bestonden Facebook en Twitter niet. Deze nieuwere sowcial networks zijn makkelijk bij te houden omdat je er vaker iets korts opzet. Dat is sneller en makkelijker. Je kunt het ook eenvoudig met je telefoon. Als je me op Facebook volgt, weet je vaak al lang wat ik gedaan heb, voordat ik het op de blog gezet heb.

Daarom ga ik na vijf jaar, en 1128 blog post, een tijdje stoppen. Ik weet nog niet of het permanent is, maar daar kom vanzelf achter. Ondertussen, ga ik experimenteren met Tumblr. Da’s een nieuw soort blog, die ook wel een ‘life stream’ genoemd wordt. Ik zal minder lange stukken schrijven (in het Engles, zodat mijn vrienden hier het ook kunnen volgen) en er vaker foto’s opzetten. Naast mijn eigen foto’s zet ik er ook dingen op die ik leuk vind of me opvallen. Ik ben het al een tijdje aan het doen, maar het was tot nu toe sporadisch. Ik hoop daar nu meer tijd voor te hebben.

Dus in de toekomst, vind je me voornamelijk op Facebook, Twitter en Tumblr.

8 opmerkingen:

marijke zei

Jammer dat je er mee ophoudt. Ik heb hier altijd graag meegelezen. 't Was leuk om nog wat over SF te lezen nadat ik zelf terug naar Belgie verhuisd was.

Joep zei

Van harte met je 1128 posts!
Moeten we toch lid worden van twetter en feestboek.
We zullen de blog missen, met name de mooie foto's

Frans zei

Jammer dat je hier mee stopt Christel, ik volg je nu ruim een half jaar, net voor mijn 2e vakantie in USA en vond je verhalen bijna allemaal leuk en interessant en heb er ook wel wat aan gehad.
Bovendien maakte je daarbij ook nog eens mooie foto's, vooral die laatste herfst serie in Boston was mooi, ik zal ze gaan missen hoor want op facebook staat dan wel wat maar toch minder.
Enfin, ik heb er van genoten, dus bedankt.
Groeten, Frans.

Anoniem zei

Lieve Christel

Door je blog bleef ik op de hoogte van je doen en laten en kon mee genieten door de foto's waar je was.

Ik zal je missen!!!!

Pap

Christel zei

Dank voor de lieve reacties. Ik ben benieuwd hoe het voelt om niet te bloggen... al moet ik zeggen dat ik een vliegende start gemaakt heb op Tumblr.

Het grootste verschil met deze blog, is dat ik er makkelijker even iets op kan zetten. Er zullen dus meer foto's zijn en korte stukjes, maar het is ook veel meer 'live'. Een ander verschil is dat ik op Tumblr in het Emgels schrijf, maar dat lijkt me voor jullie geen probleem. Bovendien, bestaat het merendeel van mijn posts uit foto's.

O ja, en je zult er ook meer dingen zien die ik leuk vind of die me opvallen, zoals muziek en video's Kijk maar op http://xtel.tumblr.com/

Anoniem zei

Bedankt voor al die leuke verhalen, anekdotes, mooie foto's en al wat meer.... Vond het heel leuk om je zo te volgen!
Liefs, Heidi.

jAap zei

Hee wat jammer Christel. Ik wilde net iemand attenderen op jouw blog. Een blog is toch iets anders dan al die korte dingetjes op FB en Twitter. Zo'n blog short story overstijgt toch de pure schrijf impuls. Jammer, maar misschien ben ik daar "ouderwets" in. Wat Tumblr is moet ik nog uitzoeken. Groetjes en veel succes, Jaap

Anoniem zei

Jaaaa, dank je wel Christel! Ik heb ervan genoten. Dat het al weer 5 jaar geleden is... OK, ik las ze wat minder vaak de laatst tijd, maar zal je blog toch missen. Groetjes, Nienke