woensdag, november 10, 2010

Cambridge

Boston ligt aan de rivier Charles. Aan de andere kant van de rivier ligt Cambridge. Da's dus Cambidge, Massachussetts. Net als z'n naamgenoot in Engeland, staat de stad bekend om zijn universiteiten. Er zijn heel wat 'colleges' en universities, net als in Boston trouwens, maar er zijn er twee die beroemd zijn en tot de beste onderwijsinstellingen in Amerika horen: MIT en Harvard.

MIT staat voor Massachussetts Insitute of Technology en staat hoogaangeschreven in de wereld van techniek, informatica, scheikunde en andere exacte vakken. Er zijn heel wat uitvindingen gedaan aan MIT, zoals de comuter en het Workd Wide Web. Harvard is de oudste universiteit in Amerika, opgericht in 1636. Het is ook de universiteit waar heel wat Amerikaanse presidenten gestudeerd hebben, waaronder Obama.

In mijn au pair-tijd hing ik regelmatig uit in Cambridge. De buurt rondom Harvard is heel gezellig met leuke resturatnjes, kroegjes en winkeltjes. Het was super om er weer terug te zijn en te merken dat er niet zoveel veranderd was.

Harvard Square, waaraan de universiteit ligt en waar rondom heel wat café's, restaurants en winkels te vinden zijn. We waren er tegen de avond om er te gaan eten.

Even de Harvard Yard bezocht, zo wordt de campus van de universiteit genoemd. Het is er prachtig, met statige bakstenen gebouwen rondom open, groene ruimte.

Tot mijn genoegen bestaat de Border Cafe nog steeds - een oude favoriet. Heerlijk Mexicaans gegeten...


... en een 'strawberry daquiri' gedronken. Daarna nog even naar een van onze oude stamkroegen Shays.

1 opmerking:

Bart zei

Helaas: het World Wide Web is uitgevonden door de Britse wetenschapper Tim Berners-Lee bij CERN in Zwitserland. Die daquiri zag er wel lekker uit trouwens. :-)