maandag, november 01, 2010

Vakantiehuisje

Dit weekend had ik een huisje gehuurd in Guerneville. Zover ik weet, heb je hier geen bungalowparken zoals in Nederland, maar er zijn heel wat mensen met een tweede huis dat ze verhuren als ze er zelf niet zijn. En natuurlijk is er een website die ze allemaal bij elkaar zet en doorzoekbaar maakt.


Wie mijn blog regelmatig leest, weet dat ik al vaker in dit plaatsje geweest ben. Het is maar heel klein, maar er zijn heel wat hotels, kroegjes en restaurantjes en in de zomer worden er heel wat feesten georganiseerd. Maar Guerneville heeft ook een andere kant. Het is omgeven met bossen en natuur... en deze keer ging het ons meer om de rust.

Zaterdag gingen we het dorp in, waar het overduidelijk Halloween was. De handjevol winkels hadden hun inventaris aan de feestdag aangepast en overal waren maskers, schmink en verkleedkleren te koop. Ook de lokale snoepwinkel had niet te klagen, want met Halloween krijg je kinderen aan de deur die om snoep vragen. Er was allerlei ouderwets snoepgoed. Geen stroopsoldaatjes en kaneelstokken zoals je in Nederland zou zien, maar Amerikaanse klassiekers als Mary Jane, Corn Tails en Plenty & Good.


Toen we zondag terug reden, deden we het rustig aan... nog een

beetje gewinkeld en bij een fruitgaard een stop gemaakt waar je allerlei jams, dressings en andere lekkernijen kon proeven. Je kunt hier aan van alles en nog wat in de omgeving de tijd van het jaar zien. Overal pompoenen, en in winkels allerlei enge decoraties, zoals een rat op de toonbank of een heks bij de ingang.
We gingen ook langs bij Merry Edwards, een van de betere wijnhuizen in Sonoma Valley. Daar proefden we onder andere een Chardonnay met een bijzonder etiket. De eerste versie was niet door de keuringscommissie gekomen... er stond namelijk een tekening van een naakte vrouw op. De ontwerper draaide een lint om haar lichaam en toen mocht het wel.

Geen opmerkingen: