dinsdag, augustus 03, 2010

Weer Big Sur

Een van de grote voordelen aan San Francisco is dat je niet ver van huis op de meeste mooie plekjes op aarde bent. Op twee, drie uur rijden heb je meest geweldige kampeerplekken midden in de natuur. EĆ©n nadeel: in de zomer zijn die zo'n beetje allemaal vol. Als je niet maanden van te voren reserveert, is het bijna onmogelijk een aardige plek te bemachtigen.

Het lukte dan ook niet om voor afgelopen weekend een kampeerplek te vinden, maar een camping in Big Sur had net een annulering voor een van hun cabins gekregen. Wel iets duurder en minder primitief, maar ook goed. Je kunt zo nog steeds van de natuur genieten... en daar gaat het om. Heerlijk relaxen... overag hiken in de bergen, 's avonds bij het kampvuur onder de sterren een glaasje wijn drinken. Beter wordt het niet.

Deze tijd van het jaar kan het er enorm mistig zijn, maar we hadden geluk. Zaterdag was strak blauw. Zondag deels mistig vlak aan de kust, maar je hoefde er niet ver vandaan te gaan om de zon te zien.



De 'hiking trail' voor zaterdag in Pfeiffer Big Sur State Park.

De top bereikt...
met uitzicht op de oceaan



Typisch Big Sur

Uitzicht tijdens de lunch op zondag... helaas hing de mist precies tot voor de kust.
Keek je de andere kant op, was dit het uitzicht.
Zondagmiddag Julie Pfeiffer State Park bezocht. Een van de mooiste plekjes aan de kust van Big Sur... zelfs als het mistig is.

1 opmerking:

Marleen zei

Die cabin is idd luxer dan die wij hadden!

Wat heeft Tina op haar arm getekend?