woensdag, augustus 25, 2010

Eldorado

Afgelopen weekend weer eens gaan kamperen. Het was niet makkelijk om een goede kampeerplek te vinden. De mooie campings zijn vaak drie maanden van tevoren vol... en eerder kan je meestal niet boeken. Maar na wat zoekn, bleek er een plekje vrij op Sunset-Union Valley in Eldorado National Forrest, dat op drie uur rijden van San Francisco ligt (net iets voor Lake Tahoe).

Mijn ideale kampeerplek is in de bossen, waar je zoveel ruimte hebt dat je je buren nauwelijks ziet of hoort, op een plek waar het warm is. Om het helemaal perfect te maken, is die plek op een camping met douches... dat maakt het vaak een stuk gecompliceerder, want de mooiste kampeerterreinen in de natuur hebben vaak niet meer dan een 'vault toilet', oftewel een gat in de grond, en een kraantje met koud water langs het pad.

Sunset-Union Valley had inderdaad douches, maar verder dezelfde faciliteiten als de andere natuurkampeerplaatsen. Wel hadden we een enorme plek, met picknicktafel, barbecue en kampvuurplek. Bovendien zatten we pal een een bergmeer, waardoor het toch een van mijn favoriete kampeerplekken was. Ik heb niet nauwelijks foto's genomen, maar hier toch een paar indrukken:

De wc...

Union Valley Reservoir... met strandje.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

als je haar maar goed zit....

je zus

Christel zei

Dit was na twee dagen niet douchen... ben die ochtend so mijn bed uitgerold. :-)