maandag, mei 03, 2010

Queen's Day

Ik heb mijn Nederlanderschap weer hoog gehouden deze Koninginnedag. Eerst naar een borrel op het Nederlands consulaat, waar ik voor het eerst een bitterbal op Amerikaanse bodem at en het volkslied meezong. De consul las een brief van goeveneur Schwarzenegger voor waarin hij ons feliciteerde. Ook liet hij ons weten dat de burgermeester van San Francisco 30 april uitgeroepen heeft tot 'Dutch Heritage Day', oftwel een dag voor iedereen van Nederlandse afkomst. De Ieren hebben Saint Patrick's Day, waarop heel Amerika groen draagt en feestviert... Misschien dat over een paar jaar heel Amerika oranje draagt op Koninginnedag.

Na de formele borrel, ging ik naar de Supperclub, waar een 'Queen's Day' feest gegeven werd. We waren met z'n zessen en de enige andere Nederlander was Joris. De andere vier (Jane, Teresa, Julie-Ann en Heather) hadden nog nooit eerder van Koninginnedag gehoord, maar ze vonden het allemaal erg leuk.

Bijna iedereen had oranje aan en de Supperclub was ook oranje versierd. Ze hadden er een oranje kruidenbitter uit Nederland, maar bedoeld voor de Amerikaanse markt, met de naam Harlem. Smaakte goed. Er werd zelfs André Hazes en Acda en de Munnik gedraaid.

Verder gaf de Supperclub een eigen invulling aan het concept queen's day. Voor wie het niet weet: queen betekent in het Engels ook travestiet en daar liepen er verschillende van rond. De meeste gedroegen zich vorstelijk en hadden oranje haar. Er was ook een queen die verkleed was als melkmeisje en na de tweede gang kwam er ook een koe ter tonele - geen echte, maar iemand in een koeienpak met een rubber handschoen vol water als uier. De koe wilde een vrijwilliger uit het publiek en mijn aardige vrienden bleven op mij wijzen, waardoor ik een minuutje later met de koe stond te dansen voor alle gasten. Fijne vrienden heb ik!

1 opmerking:

Joris Evers zei

Graag gedaan! Je danste als een pro met die cow :)