vrijdag, mei 14, 2010

Burn rate

Wij zijn de afgelopen tijd bezig met de voorbereidingen voor het verkrijgen van financiering voor ons bedrijf. We werken aan een presentatie die uit de doeken doet op welke manier we inze technologie gaan toepassen, welke andere spelers iets vergelijkbaars doen en waarom onze aanpak anders is en nieuwe mogelijkheden met zich meebrengt. We praten ook met adviseurs over onze idee n en de beste strategie om ze aand VC's te presenteren.

Er is in de afgelopen tien jaar veel veranderd. Ik weet nog dat ik eind jaren '90 voor diverse internet-startups werkte die trots waren op hun 'burn rate' ofwel het tempo waarmee ze het geld er doorheen jaagden. Hier wordt aan die tijd gerefereerd als de periode van de dotcoms. Toen bleek dat er meet voor nodig was om een succesvol bedrijf te bouwen, zakte de markt, en vooral de aandelenmarkt, voor deze bedrijven in en gingen er heel wat failliet.

Een paar jaar later kwam Web 2.0 op gang net een nieuwe stroom bedrijven die met weinig middelen interessante sites wisten te bouwen.

Door allerlei ontwikkelingen was het een stuk goedkoper geworden om een internetbedrijf van de grond te krijgen.

Dit alles maakt dat VC's tegenwoordig niets willen horen over hoge burn rates. Het gaat tegenwoordig om lage burn rates en lange 'run ways'.

Geen opmerkingen: