dinsdag, april 20, 2010

Oesters

Er zit ontelbaar veel voordelen aan het wonen in San Francisco. Een daarvan is dat je op een paar uur in een totaal andere omgeving kunt zijn - aan zee, in een wijngebeid, in de bergen. Afgelopen zondag maakte ik daar weer eens gebruik van. Met een hele groep gingen we naar de Hog Island Oyster Company, anderhalf uur ten noorden van San Francisco.

Je rijdt over de Golden Gate brug en net voorbij Point Reyes ligt de oesterkwekerij. Je kunt er verse oesters kopen en ze hebben er ook een aantal picknick-tafels staan met barbecues erbij. Melissa en Christy wisten dit en hadden een heel stel vrienden opgetrommeld.

Tegen half een kwamen er er aan. Via Facebook hadden we gecoordineerd wat iedereen mee zou brengen, dus er was volop te eten en te drinken. De oesters kochten we per twee dozijn op ijs - we hebben er waarschijnlijk meer dan honderd met z'n allen versnaperd. We moesten ze zelf opmaken met bijgeleverde messen. Het was een van de mooiste dagen van het jaar tot nu toe... een perfecte dag voor oesters, champagne en vrienden in de zon.

Ons uitzichtMet Darlene

1 opmerking:

jAap zei

Lijkt Aards Paradijs wel. Je zou niet zeggen dat er dichtbij zoveel mensen wonen.