donderdag, april 15, 2010

Chirp

Ik schrijf dit vanaf Chirp, de eerste bijkomst voor Twitter-ontwikkelaars, die gisteren en vandaag plaatsvindt. Het zal vast niemand in Nederland ontgaan zijn dat Twitter een van de snelstgroeiende internetbedrijven is. En inmiddels zijn er tienduizenden bedrijven die software hebben ontwikkelt rondom Twitter: het Twitter-ecosysteem zoals dat hier genoemd wordt.

Zo'n duizend daarvan komen nu samen in San Francisco. Ellerdale is een van die bedrijven, en daarom ben ik nu bij Chirp. Gisteren heb ik de dag doorgebracht in de Palace of Fine Arts waar alle Twitter hot-shots vertelden over de stand van zaken en de toekomstplannen van het bedrijf. Een van de hoogtepunten was toen gastspreker Will.I.Am (van de Black Eyed Peas) op het podium verscheen om het over de impact van Twitter en technologie op de muzieindustrie te hebben.

Om zes uur verhuisde het spektakel naar een loods in Fort Mason, een eindje verderop, waar deel twee van de 'developer conference' begon: Hack Day. Het werd hier allemaal een stukje technischer. Na een aantal 'elevator pitches' waarin bedrijven zich in vijf minuten presenteerden, gingen we over het PowerPoint-karaoke. Daarbij geef je een presentatie op basis van slides die je niet eerder gezien hebt.Tegen tienen verliet ik de loods, maar honderden ontwikkelaars bleven nog om de hele nacht door te gaan en deel te nemen in een wedstrijd om in 24 uur een nieuwe app voor Twitter te maken. Aan het einde van de dag zullen we horen wie er gewonnen heeft.

Aan de vooravond van Chirp, gaven wij samen met een aantal andere bedrijven uit het Twitter-ecosysteem een feest georganiseerd. Op dezelfde dag publiceerde VentureBeat ook een artikel over Ellerdale... dus beginnen al wat bekender te worden. Na ons eigen feest, ging ik met onze CEO naar een tweede feest. Dat feest was georganiseerd door een van de bekendste 'angel investors' van Silicon Valley, Ron Conway.Een angel investor investeerd in een vroeg stadium van een bedrijf, meestal 50.000 of 100.000 dollar, voordat venture capital investeeders er miljoenen insteken. Ron staat erom bekend dat hij in een groot aantal bedrijven investeerd, waaronder Twitter en Ellerdale.

Tijdens ons feest

Ron Conway brengt een toast up op de oprichters van Twitter (naast hem) en alle Twiter -ontwikkelaars

Chirp in The Palace of Fine Arts
Hack Day in een loods in Fort Mason

Geen opmerkingen: