vrijdag, april 09, 2010

Consulaat


Vandaag had ik een afspraak met Peter Laanen van het Netherlands Business Support Office, een orgnaisatie zie onder het Ministerie van Buitenlandse Zaken valt en Nederlandse bedrijven helpt die in Claifornië zaken willen doen.

We zouden eigenlijk gaan lunchen, maar daar kwam iets tussen, zoals je op zijn blog kunt lezen. We wilden gewoon even bijpraten nu ik een nieuwe baan heb, en dat deden we op zijn kantoor. Zijn kantoor is gevestigd in het nieuwe Nederlandse consulaat, dat onlangs van Los Angeles naar San Francisco verhuisd is. Het is gehuisvest op de 30ste verdieping van een van de wolkenkrabbers in het centrum. Je komt binnen in een lobby met volop ramen, waardoor je niet anders dan onder de indruk kunt zijn van het uitzicht.

Het hele kantoor is ingericht met Nederlands design meubilair, waardoor het hele kantoor heel anders aanvoelt dan andere kantoren hier. Met name lichter en minimalistischer. Veel glas en geen cubicles. Vooral de keuken voelde heel Nederlands aan. Strakke, glimmende keukenkastjes met kleine, smaakvole handgreepjes zie je hier niet vaak. Amerikaanse keukens zijn vaak klassieker en zelfs de meer moderne keukens zijn meestal van hout en zijn minder strak. Ik kan er niet precies uitleggen, maar het voelde anders. Ik heb wat foto's met mijn iPhone gemaakt - misschien zie je wat ik bedoel...

1 opmerking:

Joep zei

van die ziekte hebben meerdere mensen last, de een wat meer dan de ander -;)
Nice view