zaterdag, oktober 31, 2009

Jarig

Om mijn verjaardag te vieren gaf ik gisteravond een feestje bij mij thuis. Het was een wijnproeverij waarvoor ik iedereen gevraagd had een fles wijn mee te brengen. Het idee was om steeds een fles of tien open te hebben, zodat iedereen van alles kon proeven.

Dat scheelde ook in het bedenken van kado's, zoals ik in de uitnodiging gezet had. De meeste mensen brachten geen kado mee, op een paar uitzondering na, maar veel mensen brachten wel een kaart mee. Da's hier heel gebruikelijk om te doen als je naar iemand's verjaardag gaat.

Een ander gebruik is dat je zelf nooit je eigen verjaardagstaart koopt. Jane had dat voor mij gedaan. En als je uitgaat, hoor je vrijgehouden te worden door je vrienden. Dat deed Christy donderdagavond al, omdat de week van mijn verjaardag is. Veel mensen wensen je ook een 'happy birthday' in de dagen voorafgaand aan je verjaardag als ze weten dat ze je niet meer voor die tijd zien.

Het feestje was in ieder geval erg geslaagd. Ik heb het enorm naar mijn zin gehad en ik geloof mijn gasten ook. En, zoals ik wel vaker zie bij feestjes bij mensen thuis, staat het volledige huis ter beschikking van de gasten. Er werd dus niet alleen in de huiskamer gefeest, maar ook in de keuken en de slaapkamer.

Ook iets Amerikaans: veel mensen verlieten het feest zonder gedag te zeggen. Niet iedereen doet dat, maar het is vrij normaal om er tussenuit te piepen.

Volle bak

Met Adrian en mijn collega Travis

Met Melissa, Jane, Jamyrson en nog een Melissa

Met Shannon, Jen en Dana

Greg aan de telefoon met Neeltje en Marco op de achtergrond

Jeri en Missy in de keuken


Alle kaarsjes uitgeblazen...

Ineens had het feest zich verplaatst naar de slaapkamer...

Wellicht omdat Jane daar een groot kado het neergezet, dat ik rond middernacht openmaakte. Ze had een lamp voor me gemaakt - naast coach is ze ook metaalkunstenaar.

Een van de overblijfselen van een geweldig feest!

3 opmerkingen:

Joep zei

btw, Christel is 40! geworden

jAap zei

Nog van harte gefeliciteerd! Steeds tien flessen open...waren er nog hang-overs?

Christel zei

Dank je allebei.

Ik was blij dat ik uit kon slapen de volgende dag :-)