dinsdag, juli 07, 2009

Hodgdon Meadow

Ondanks dat de 4th of July op een zaterdag viel, was het voor de meeste mensen toch een lang weekend. De meeste werkgevers gaven vrijdag de derde vrijaf. Het is immers een weekend waarop Amerikanen traditioneel reizen. Het is populair om op familiebezoek te gaan (en daarvoor moet vaak ver gereisd worden) en om te kamperen. Dat laatste heb ik gedaan, samen met Jane.

We hadden een kampeerplek in Yosemite via Joris, die zelf in Cambodja zit. We kwamen er vrijdagochtend aan en hebben drie dagen van rust en natuur genoten.


Eerst de tent opzetten en het luchtbed oppompen...
Vervolgens naar Yosemite Valley, het meest populaire deel van het park. Het barste er van de toeristen en he had er nauwelijks nog het idee er in de natuur te zijn; de paden zijn verhard en er zijn verschillende winkels en restaurants. In het park zijn meerder campings en die van ons lag aan de westkant van het park. We reden ruim een half uur om in de vallei te komen en daarmee hadden we slechts een klein deel van dit enorme park doorkruist.
Onderweg zagen we een van de drie bosbranden.
De berg op de achtergrond is El Capitan. Vanwege de rook van de bosbranden is hij een beetje vaag en lijkt het licht op dat tijdens een zonsondergang.
Weg uit de drukte... wandelen in een van de weiden.
Aan het einde van de wandeling kwam ik dit hertje tegen.
En op de terugweg naar onze camping zagen we ook nog een beer! (In de verte, maar toch.)

Na fisieke inspanning is het tijd om te relaxen...
Zaterdag gingen we naar het op een na grootste meer in Yosemite: Tenaya Lake. Het grootste meer in het park heet Hetch Hetchy. Daar mag alleen niet in gezwommen of gevaren worden omdat het heel San Francisco van drinkwater voorziet.
Wij gingen er kayaken.
Prachtig uitzicht vanaf het water!
Even aanleggen bij een strandje om van de zon te genieten.

Zondag maakten we nog een wandeling door een van de gebieden met Sequoia's - deze bomen zijn de grootste levende wezens ter wereld. Hun zusters, de Redwoods, zijn de hoogste bomen ter wereld, maar Sequoia's winnen het op volume.

Hier is een gat gezaagd in de boomstam... met mij ervoor krijg je dan een beetje een idee van de grootte.

Geen opmerkingen: