zaterdag, april 11, 2009

iHop

Toen we in Palm Spring waren, had mijn reisgenoot, Cassandra, haar zinnen gezet op iHop, wat staat voor 'International house of pancakes'. Ik was er nog nooit geweest en wilde het wel eens proberen, ook al is het niet helemaal mijn smaak. Het is een keten waar Amerikanen vooral heen gaan om te ontbijten, want een pannenkoek is hier typisch iets om de dag mee te beginnen.

Op het menu stonden naast Amerikaanse ook Duitse en Zweedse pannenkoeken en Franse crepes. Geen Nederlandse...

We bestelden de Zweedse pannenkoeken - Cassandra komt oorspronkelijk uit Zweden en volgens haar was dat het beste gerecht op het menu. Ze leken een beetje op Nederlandse pannenkoeken, maar iets zouter en iets taaier. Ik hoefde vervolgens niet meer te lunchen!

Zoals gebruikelijk in dit soort restaurants, moesten we afrekenen bij de uitgang. Daar werden we daar een aardige mevrouw geholpen... ook een typisch Amerikaans mevrouw... ik kon niet laten een foto van haar te nemen.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Ken je de spekpannekoeken met stroop van Kraantje Lek (pannekoekenhuis aan de rand van de duinen, dat al bestaat minstens zolang als ik leef, in Overveen bij Haarlem; alleen de grote holle boom is bijna weg...)? Iets lekkerders is er niet. Groeten, Jaap

Christel zei

Ik moet binnekort weer eens Nederlandse pannenkoeken bakken!

Anoniem zei

Als je gaat bakken, bel eerst Kraantje Lek of mail ze.
023-5241266
http://www.kraantjelek.nl
Ik denk dat ze je het wel willen uitleggen, als je zo ver weg woont...Alleen weet ik niet of ze vloeibare suikerstroop in Amerika hebben, vast wel natuurlijk. Gr Jaap

Christel zei

Haha! Die stroop heb ik de laatste keer dat ik in Nederland was meegenomen :-)

Christel zei

Kraantje Lek ken ik trouwens wel, we zijn er ooit met het hele kantoor gaan eten!