dinsdag, februari 17, 2009

Southwest

Een lang weekend in Guatemala klinkt wellicht wat avontuurlijk (ook voor de meeste mensen hier) maar is goed te doen vanuit San Francisco. Je vliegt er in ongeveer zes uur heen, met een korte overstap in L.A. (heenweg) of San Salvador (terugweg).

Van San Francisco naar L.A. vloog ik voor het eerste met Southwest Airlines, een vliegtuigmaatschappij waar ik collega's en vrienden al vaak over gehoord had. Het is zo'n beetje de BudgetAir van Californië. Sommigen noemen Soutwest de streelbus van Californië en ze houden via Internet in de gaten wanneer de tarieven het laagst zijn.

Voor 60 dollar vloog ik naar LAX. Je krijgt alleen geen stoel, maar in plaats daarvan staat op je instapkaart in wel instapvak je ben ingedeeld. Nadat iedereen in vak A was ingestapt, was ik aan de beurt in val B25. Daarmee belandde ik in het midden van het toestel aan het raam.

Het personeel van Soutwest staat erom bekend dat ze niet vies zijn van een grapje en regelmatig de draak steken met de veiligheidsdemonstratie aan het begin van een vlucht. De stewards van onze vlucht zagen er meer uit alsof ze in een bar werken, dan voor een vliegtuigmaatschappij.

Vanuit L.A. nam ik samen met Joris de vlucht naar Guatemala met Taca Airlines uit El Salvador. Voor 100 dollar extra vlogen we business class en dat was wel zo fijn, omdat we door de nacht vloegen. Vrijdagochtend om zeven uur stapten we uit in Guatemala. Heerlijk om even in een andere wereld te zijn.

Ondanks dat deze blog volledig over Amerika gaat, zal ik binnenkort toch even een linkje naar foto's van de reis plaatsten.

2 opmerkingen:

Marleen zei

ik ben erg benieuwd naar de foto's

Christel zei

Op Facebook staan de eerste al...