zondag, februari 22, 2009

Ojai

Vrijdagavond had ik met Jane afgesproken om samen naar Ojai (spreek uit: O-hai) te rijden, is een klein plaatsje in de buurt van Santa Barbara. We gingen erheen omdat we ons allebei hadden opgegeven voor een workshop van Byron Katie. Ik had een aantal jaren geleden over haar gehoord van een Nederlandse collega. Ze is schrijfster van boeken over hoe je een gelukkiger leven kunt leiden en reist de wereld over om workshops te geven aan zo'n honderd mensen te gelijk. Ze is gevestigd in Ojai, maar het komt maar zelden voor dat ze daar is om een workshop te geven.

Zaterdagochtend hielden we het na anderhalf uur voor gezien. We hadden het gevoel bij Oprah Winfrey of Docter Phil te ziten - we hadden een uur lang naar een gesprek zitten luisteren tussen Byron Katie en een vrouw uit het publiek over alles wat er mis is in haar leven. Byron Katie tradt op als een soort van coach, wat overigens de reden was waarom jane geintereseerd was in de workshop. Ze is zelf ook coach, maar meer gericht op werk en loopbaan.

We hadden de rest van het weekend om Ojai te verkennen. Het is maar klein (8000 inwoners, waaronder redelijk wat mensen uit de filmindustrie) dus aan een dag hadden we voldoende. Hier wat indrukken:

Ojai is omringd door natuur en bergen. We gingen zaterdagmiddag een uitgebreide wandeling maken. De vegetatie is hier duidelijk anders dan in Noord-CaliforniëEr was niet echt een gezellig centrum. Deze gallerij was eigenlijk het hele 'downtown'-gebied. Er zaten vooral boetiekjes, kadowinkeltjes en gallery's in. Je kwam er heel leuke, orginele dingen tegen, maar ook walgelijke kitch.


Tegen over de bogen was een park en een 'oude' toren. Hier is niets ouder dan 100 jaar...Wat indrukken van onderweg...

Geen opmerkingen: